Χάπι Pfizer: «Πράσινο φως» για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες

Κόσμος
Χάπι Pfizer: «Πράσινο φως» για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι υγειονομικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισαν την επείγουσα χρήση του χαπιού της Pfizer κατά του κορωνοϊού

Έγκριση για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες έλαβε από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές το χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της, δηλώνοντας ότι μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τη διανομή του φαρμάκου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναμένεται μέσα στο επόμενο έτος η Pfizer να ζητήσει πλήρη έγκριση του χαπιού κατά του κορωνοϊού.

Μπουρλά: «Θα είναι αποτελεσματικό και κατά της Όμικρον»

Μερικές εβδομάδες νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στο CNBC, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό θα είναι αποτελεσματικό και κατά της παραλλαγής Όμικρον.

«Τα καλά νέα όσον αφορά τη θεραπεία μας είναι ότι σχεδιάστηκε έχοντας αυτό κατά νου, δηλαδή το γεγονός ότι οι περισσότερες μεταλλάξεις γίνονται στις ακίδες. Επομένως, αυτό μου δίνει ένα πολύ υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης πως η θεραπεία δεν θα επηρεαστεί, η αγωγή μας από το στόμα δεν θα επηρεαστεί», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπουρλά.

Ειδικότερα, κατά τις κλινικές δοκιμές που έκανε η εταιρία σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, διαπιστώθηκε ότι το χάπι μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους κατά 89%, εφόσον ληφθεί μαζί με ένα ευρύτατα χρησιμοποιούμενο φάρμακο για τον ιό του AIDS, εντός τριών ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Με πληροφορίες από Reuters

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News