Βρετανία- Κορωνοϊός: 106.122 νέα κρούσματα και 140 θανάτους το τελευταίο 24ωρο

Κόσμος
Βρετανία- Κορωνοϊός: 106.122 νέα κρούσματα και 140 θανάτους το τελευταίο 24ωρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βρετανία θα αρχίσει τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 106.122 νέα κρούσματα, που αποτελούν ένα νέο ρεκόρ εν μέσω πανδημίας που οφείλεται στην παραλλαγή Όμικρον.

Στην χώρα, μια από τι πλέον πληγείσες από τον κορονοϊό στον κόσμο, έχουν καταγραφεί 147.573 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, καταγράφηκαν 140 θάνατοι έναντι των 172 την προηγούμενη ημέρα.

Περισσότεροι από 11,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό από την έναρξη της πανδημίας.

Ξεκινάει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5- 11 ετών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδας

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρχίσει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, παιδιών ηλικίας 5-11 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μετά την απόφαση της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της χώρας να εγκρίνει τη χρήση μικρότερης δόσης του εμβολίου της Pfizer-BioNTech για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Τα παιδιά θα λάβουν δύο δόσεις των 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου Pfizer-BioNTech, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της δόσης των ενηλίκων, οι οποίες θα γίνονται με απόσταση οκτώ εβδομάδων μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, ανακοίνωσε η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI).

Η εν λόγω Επιτροπή ανακοίνωσε ότι μια απόφαση σχετικά με το αν θα πρέπει να εμβολιασθούν γενικά τα μικρότερα παιδιά, θα ληφθεί αφότου εξετασθούν πρόσθετα δεδομένα σε σχέση με την ταχέως εξαπλούμενη παραλλαγή Όμικρον και την επίδραση της ανοσοποίησης των μικρών παιδιών.

«Η πλειονότητα των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών διατρέχει πολύ χαμηλό κίνδυνο να νοσήσει σοβαρά εξαιτίας της COVID-19», δήλωσε ο πρόεδρος της JCVI για την ανοσοποίηση της COVID-19, Γουέι Σεν Λιμ.

«Ωστόσο, ορισμένα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών έχουν υποκείμενα νοσήματα που τα θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο και συμβουλεύουμε αυτά τα παιδιά να εμβολιαστούν σε πρώτη φάση», δήλωσε ο ίδιος.

Η Επιτροπή συνέστησε επίσης να γίνονται αναμνηστικές δόσεις σε παιδιά ηλικίας 16 και 17 ετών και σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών που ανήκουν σε κλινική ομάδα κινδύνου ως απάντηση στην παραλλαγή Όμικρον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

(φωτογραφία Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News