Κόσμος

Βουλγαρία: Το 80% των εργοδοτών θα δώσει χριστουγεννιάτικο μπόνους στο προσωπικό τους

Οκτώ στους δέκα εργοδότες θα δώσουν μπόνους στο προσωπικό τα Χριστούγεννα

Μπόνους στο προσωπικό του σχεδιάζει να δώσει για τα Χριστούγεννα το 80% των Βούλγαρων εργοδοτών (από 60% το 2020), διαπίστωσε το Βουλγαρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 100 και πλέον οργανισμών και εταιριών μεταξύ 6ης και 10ης Δεκεμβρίου.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η χορήγηση των μπόνους οφείλεται στην επιθυμία παροχής κινήτρων στους εργαζόμενους (48% των ερωτηθέντων), στην επικείμενη περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (35%) και στην οικονομική κατάσταση της εταιρίας (24%).

Περισσότεροι από τους μισούς μεταξύ των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα καταβάλλουν το ίδιο ποσό μπόνους σε όλα τα μέλη του προσωπικού τους και το 35% δήλωσε ότι θα συνδέσει το ποσό με την απόδοση του εργαζόμενου.

Το μεγαλύτερο μέρος των μπόνους, το 30%, δεν θα υπερβαίνει τα 200 λέβα. Ένα 28% θα κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 200 και 500 λέβα, και ένα 18% θα κυμαίνεται από 500 έως 1.000 λέβα.

Το προσωπικό του 12% των εταιριών μπορεί να περιμένει το χριστουγεννιάτικο μπόνους που θα λάβει να ξεπερνά τα 1.000 λέβα, και αυτό το ποσοστό έχει μειωθεί από το 14% πέρυσι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μπόνους θα έχουν τη μορφή δώρων, ένα ποσοστό του μηνιαίου μισθού ή ένας επιπλέον μισθός. Το 45% των εταιριών που σκοπεύει να δώσει τα ίδια ή μεγαλύτερα μπόνους σε σχέση με πέρυσι αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό ελαφρώς μεγαλύτερο από το 42% το 2020.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια