ΗΠΑ: Το FBI ερευνά μια απειλή στο Tik Tok για ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία

Κόσμος
ΗΠΑ: Το FBI ερευνά μια απειλή στο Tik Tok για ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μια πληροφορία κυκλοφορεί, σύμφωνα με την οποία η σημερινή είναι μια ημέρα επιθέσεων εναντίον σχολείων», προειδοποιούσαν σήμερα σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι υπεύθυνοι ενός σχολείου της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον,

Η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ, το FBI, ανέφερε ότι ερευνά μια απειλή για ένοπλες επιθέσεις εναντίον σχολείων της χώρας, η οποία αναρτήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok και λόγω του ότι έγινε viral οδήγησε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα να προειδοποιήσουν τους γονείς.

Διαφορετικές αρχές, εντούτοις, υποβάθμισαν την αξιοπιστία αυτής της απειλής, που κυκλοφόρησε στο TikTok υπό τη μορφή βίντεο που παρότρυναν για μία "πρόκληση ένοπλης επίθεσης σε σχολεία" ("school shooting challenge") και σύμφωνα με την οποία, επιθέσεις με πυροβόλα όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς θα διαπραχθούν σήμερα σε σχολεία στις ΗΠΑ.

Αυτή η φήμη εμφανίστηκε δύο εβδομάδες μετά την άκρως πραγματική φονική επίθεση σε ένα λύκειο της Οξφόρδης, στην πολιτεία του Μίσιγκαν, όπου ένας έφηβος ηλικίας 15 ετών σκότωσε τέσσερις μαθητές και τραυμάτισε πολλούς άλλους με ημιαυτόματο πιστόλι, που του είχαν δώσει οι γονείς του.

«Μια πληροφορία κυκλοφορεί, σύμφωνα με την οποία η σημερινή είναι μια ημέρα επιθέσεων εναντίον σχολείων», προειδοποιούσαν σήμερα σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι υπεύθυνοι ενός σχολείου της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον, προσθέτοντας πως «η διοίκηση και η τοπική αστυνομία είναι ενήμερες και παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση».

Η σχολική περιφέρεια του Πένσμπουρι, στην Πενσιλβάνια, είπε από την πλευρά της στους γονείς ότι θα υπάρξει μια ενισχυμένη αστυνομική παρουσία περιμετρικά των κτιρίων της, ακόμα κι αν «δεν πιστεύει ότι αυτή η απειλή είναι αξιόπιστη».

Στο Γκιλρόι της Καλιφόρνιας, ο διευθυντής της σχολικής περιφέρειας ανακοίνωσε στο διαδίκτυο ότι τα μαθήματα στο Λύκειο του Γκιλρόι θα ακυρωθούν σήμερα λόγω απειλών βίας εναντίον του σχολείου «σε διάφορους λογαριασμούς στα social media».

Το TikTok διαβεβαίωσε πως διεξάγει έρευνα, κρατώντας αποστάσεις από τα βίντεο που εμφανίστηκαν στην πλατφόρμα του.

«Αντιμετωπίζουμε τις απειλές, ακόμα κι αν πρόκειται για φήμες, με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα και γι αυτό εργαζόμαστε με τις αρχές για να εξετάσουμε τις προειδοποιήσεις σχετικά με ενδεχόμενες βίαιες ενέργειες σε σχολεία», έγραψε το TikTok σε ένα δελτίο τύπου.

Και «ακόμα κι αν δεν βρήκαμε την απόδειξη ότι τέτοιες απειλές γεννήθηκαν ή διαδόθηκαν στο TikTok», συμπληρώνεται.

Το FBI ανέφερε πως λαμβάνει «όλες τις ενδεχόμενες απειλές σοβαρά υπόψη του».

«Εργαζόμαστε τακτικά με τους εταίρους μας στην αστυνομία για να καθορίσουμε την αξιοπιστία κάθε απειλής», τονίζεται σε μια ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News