Κορωνοϊός: Τα 100.000 κρούσματα έφτασε η Κίνα από την αρχή της πανδημίας

Κόσμος
Κορωνοϊός: Τα 100.000 κρούσματα έφτασε η Κίνα από την αρχή της πανδημίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφτασε τα 100.000 κρούσματα κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας η Κίνα

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι έφτασε τα 100.000 κρούσματα κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν δύο χρόνια στην πόλη Ουχάν στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Πέρα από μικρές, σποραδικές εστίες, η Κίνα κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού στο έδαφός της ήδη από την άνοιξη του 2020. Έκτοτε οι Κινέζοι έχουν επιστρέψει σχεδόν σε έναν κανονικό τρόπο ζωής.

Ο ασιατικός γίγαντας καταγράφει καθημερινά μόλις μερικές δεκάδες κρούσματα, την ώρα που άλλες χώρες του κόσμου μετρούν χιλιάδες νέες μολύνσεις. Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα 77 νέα κρούσματα covid-19 σε εθνικό επίπεδο, ανεβάζοντας σε 100.000 τον συνολικό, επίσημο αριθμό ασθενών που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας. Συγκριτικά η Βρετανία ανακοίνωσε χθες Τετάρτη αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων, 78.610 μέσα σε 24 ώρες.

Ωστόσο αντίθετα με τις περισσότερες χώρες, οι Κινέζοι δεν περιλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς ασθενείς στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων. Τους μετρούν ξεχωριστά, ανακοινώνοντας τον αριθμό τους κάθε 15 ημέρες περίπου. Στην Κίνα έχουν πεθάνει 4.636 άνθρωποι λόγω της covid-19 από την αρχή της πανδημίας. Από τον Μάιο του 2020 επισήμως έχουν πεθάνει λόγω της νόσου μόνο δύο ασθενείς στη χώρα. Μια εστία της επιδημίας εντοπίστηκε τις τελευταίες ημέρες στην πλούσια, βιομηχανική επαρχία Ζεζιάνγκ, όπου σήμερα ανακοινώθηκαν 56 νέα κρούσματα.

Οι Κινέζοι μπορούν να πηγαίνουν κανονικά στα εστιατόρια, τα καταστήματα, τα νοσοκομεία, τους τουριστικούς χώρους και στην εργασία τους, όμως πρέπει να επιδεικνύουν ένα πιστοποιητικό στο κινητό τους τηλέφωνο.

Αυτό εμφανίζεται υπό τη μορφή ενός κωδικού QR και το οποίο βεβαιώνει ότι το άτομο που το διαθέτει δεν έχει μεταβεί σε περιοχή που έχει πληγεί από covid-19 και δεν έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα. Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 ενθαρρύνεται έντονα στην Κίνα, ουσιαστικά επιβάλλεται στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις και στους δημόσιους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έχουν χορηγηθεί 2,63 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων στη χώρα που έχει 1,4 δισεκατομμύριο κατοίκους. Ωστόσο δεν διευκρινίζει το ποσοστό του πληθυσμού που έχει ανοσοποιηθεί πλήρως.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Pexels

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News