Κόσμος

Google: Με απόλυση απειλούνται όσοι εργαζόμενοί της δεν έχουν εμβολιαστεί

Η Google είπε στους υπαλλήλους της ότι θα χάσουν τις αμοιβές τους - και τελικά θα απολυθούν - εάν δεν συμμορφωθούν με την πολιτική εμβολιασμού της εταιρείας κατά της Covid-19

Τη δουλειά τους κινδυνεύουν να χάσουν όσοι εργαζόμενοι της Google δεν συμμορφωθούν με τις πολιτικές για τον εμβολιασμό της εταιρείας, οπότε και θα βρεθούν αντιμέτωποι με επιπτώσεις και αναγκαστικές άδειες. 

Η Google φαίνεται να είπε στους υπαλλήλους της ότι θα χάσουν τις αμοιβές τους - και τελικά θα απολυθούν - εάν δεν συμμορφωθούν με την πολιτική εμβολιασμού της εταιρείας κατά της Covid-19, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που επικαλείται το CNBC.

Οι εργαζόμενοι της μάλιστα, είχαν προθεσμία έως τις 3 Δεκεμβρίου για να δηλώσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους και να ανεβάσουν έγγραφα με αποδεικτικά στοιχεία ή να υποβάλουν αίτηση για ιατρική ή θρησκευτική εξαίρεση.

Η εταιρεία είπε ότι μετά από αυτή την ημερομηνία, θα αρχίσει να επικοινωνεί με τους υπαλλήλους που δεν είχαν ανεβάσει τα έγγραφα τους ή δεν ήταν εμβολιασμένοι, καθώς και με εκείνους των οποίων τα αιτήματα εξαίρεσης δεν εγκρίθηκαν.

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει κυλοφορήσει, οι εργαζόμενοι που δεν έχουν συμμορφωθεί με τους κανόνες εμβολιασμού έως την προθεσμία της 18ης Ιανουαρίου θα τεθούν σε «άδεια μετ' αποδοχών» για 30 μέρες.

Μετά από αυτή, η εταιρεία θα τους βάλει σε «άδεια άνευ αποδοχών» για έως και έξι μήνες, ακολουθούμενη από απόλυση.

Εκπρόσωπος της Google δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια