Ιταλία: Απόφαση «βόμβα» για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ελλάδα
Ιταλία: Απόφαση «βόμβα» για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού τεστ ακόμη και για εμβολιασμένους ταξιδιώτες, απαιτεί η Ιταλική κυβέρνηση – Υποχρεωτική πενταήμερη καραντίνα για τους μη εμβολιασμένους

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 31 Μαρτίου για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται καραντίνα πέντε ημερών στους μη εμβολιασμένους πολίτες που φθάνουν στην Ιταλία από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως ακόμη και για τους εμβολιασμένους, δεν αρκεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά ο ταξιδιώτης υποχρεούται να φέρει αρνητικό 24ωρο rapid test ή 48ωρο μοριακό τεστ.

Όπως τόνισε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη, ο καθηγητής Παθολογοανατομίας στο Πανεπιστήμιο Σαπιέντζα της Ρώμης, Κωνσταντίνος Γιαννακάκης, ουσιαστικά η απόφαση Ντράγκι με εισηγήσεις των κορυφαίων Ιταλών επιστημόνων ,  αποδομεί στην πράξη το euro green pass και θέτει υπό αμφισβήτηση την αξία της τρίτης δόσης και της χρονικής διάρκειας των τεστ.

Στο ίδιο σημείο της εκπομπής έγινε και μια προσέγγιση του συνεχώς ημερήσιου δραματικού αριθμού ημερησίως νεκρών , στην Ελλάδα.

Στην Ιταλία, από σήμερα μπαίνει σε ισχύ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για αστυνομικούς, καραμπινιέρους, μέλη του στρατού, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό που εργάζεται σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.

Στα μέλη των σωμάτων ασφαλείας που δεν θα δεχθούν να εμβολιαστούν, θα διακοπεί η καταβολή του μισθού και θα ζητηθεί να παραδώσουν προσωρινά το όπλο τους, τις χειροπέδες, όπως και την επαγγελματική τους ταυτότητα.

Σε όποιον προσπαθήσει να συνεχίσει να εργάζεται και να αποφύγει τους ελέγχους θα επιβάλλεται πρόστιμο από 600 μέχρι 1.500 ευρώ. Για τους ανώτερους υπαλλήλους και τα στελέχη οι οποίοι θα αποδειχθεί ότι πραγματοποιούν ελλιπείς ελέγχους, το πρόστιμο θα κυμαίνεται από 400 μέχρι 1.000 ευρώ.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά τόσο τους εργαζόμενους στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία.

Χτες στην Ιταλία καταγράφηκαν 20.677 περιστατικά κορωνοϊού και 120 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Είναι ο υψηλότερος αριθμός θανάτων από τις 28 του περασμένου Μαΐου. Έγιναν 776.363 διαγνωστικά τεστ, το 2,6% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονταν 863 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 7.163.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News