ΗΠΑ: Μήνες μετά την απόδραση τους, δύο ζέβρες αιχμαλωτίστηκαν

Κόσμος
ΗΠΑ: Μήνες μετά την απόδραση τους, δύο ζέβρες αιχμαλωτίστηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ζευγάρι των θηλαστικών το είχε σκάσει από φάρμα εξωτικών ζώων στο Μέριλαντ στα τέλη του Αυγούστου και κατάφερε να ξεφύγει σε αρκετές επιχειρήσεις για την αιχμαλώτισή του

Δυο ζέβρες, που είχαν αποδράσει πριν από μήνες σε αγροτική περιοχή στα περίχωρα της Ουάσινγκτον, εντέλει αιχμαλωτίστηκαν, ανακοίνωσε αξιωματούχος χθες Τρίτη.

Το ζευγάρι των θηλαστικών το είχε σκάσει από φάρμα εξωτικών ζώων στο Μέριλαντ στα τέλη του Αυγούστου και κατάφερε να ξεφύγει σε αρκετές επιχειρήσεις για την αιχμαλώτισή του. Η υπόθεση είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον κατοίκων της περιοχής καθώς και μέσων ενημέρωσης.

Όμως, αν και ματαίωσαν αρκετές προσπάθειες των αρχών, τα τετράποδα, συγγενή των αλόγων, αιχμαλωτίστηκαν τελικά χθες Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, ενημέρωσε ο Ρίτσαρντ Μπελ του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Η κομητεία Πρινς Τζορτζ, στην πολιτεία Μέριλαντ, όπου το ζευγάρι των ζώων περιφερόταν ελεύθερο, είχε ανακοινώσει πριν από μερικές εβδομάδες πως θα χρησιμοποιούσε «τροφή και άλλες ζέβρες» για να τα πιάσει και να επιστρέψουν στη φάρμα.

Η υπόθεση προκάλεσε αναστάτωση σε χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά αφότου πήρε τραγική τροπή: μια τρίτη ζέβρα, που είχε δραπετεύσει μαζί με τις άλλες δύο, πέθανε εξαιτίας πτώσης.

Ο ιδιοκτήτης των ζώων, ο Τζέρι Χόλι, είναι ο κάτοχος τεράστιου αγροκτήματος όπου ζει κοπάδι με περίπου τριάντα ζέβρες. Ο άνδρας αυτός κατηγορείται τώρα για βάρβαρη συμπεριφορά έναντι των ζώων, καθώς ακόμη μια ζέβρα βρέθηκε νεκρή στη φάρμα του τον Οκτώβριο.

Η κατοχή εξωτικών ζώων, φαινόμενο με το οποίο καταπιάστηκε η σειρά «Tiger King» του Netflix, είναι νόμιμη σε κάποιες αμερικανικές πολιτείες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News