Ισπανία: Η Ισπανία εξάρθρωσε ένα δίκτυο που μετέφερε ναρκωτικά μέσα σε τσιμεντόλιθους

Κόσμος
Ισπανία: Η Ισπανία εξάρθρωσε ένα δίκτυο που μετέφερε ναρκωτικά μέσα σε τσιμεντόλιθους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δίκτυο, το οποίο συνδέεται με το μεξικανικό καρτέλ Μπελτράν-Λέιβα, χρησιμοποιούσε μια πρωτότυπη μέθοδο για να μεταφέρει τα ναρκωτικά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανιχνευτούν από τις αρχές κατά τη διάρκεια των ελέγχων

Η ισπανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάρθρωσε ένα δίκτυο, το οποίο μετέφερε «τεράστιες ποσότητες» κοκαΐνης και μεθαμφεταμίνης από το Μεξικό στην Ευρώπη, κρύβοντας τα ναρκωτικά σε τσιμεντόλιθους.

Αυτή η επιχείρηση επέτρεψε την κατάσχεση το 2019, στο λιμάνι του Ρότερνταμ, 2,5 τόνων μεθαμφεταμίνης, στη σημαντικότερη κατάσχεση αυτού του ναρκωτικού που έχει ποτέ γίνει στην Ευρώπη, όπως έγινε γνωστό από την ισπανική αστυνομία.

Το δίκτυο, το οποίο συνδέεται με το μεξικανικό καρτέλ Μπελτράν-Λέιβα, «χρησιμοποιούσε μια πρωτότυπη μέθοδο για να μεταφέρει τα ναρκωτικά, η οποία συνίστατο στο να ανοίγει «διαμερίσματα» μέσα σε τσιμεντόλιθους, όπου έκρυβε τα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανιχνευτούν από τις αρχές κατά τη διάρκεια των ελέγχων», εξηγεί ένα δελτίο τύπου.

Μόλις οι τσιμεντόλιθοι έφθαναν στην Ισπανία, η συμμορία αφαιρούσε τα ναρκωτικά προκειμένου να τα μεταφέρει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η αστυνομία συνέλαβε 16 ανθρώπους, στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, που ξεκίνησε το 2017 και διεξήχθη σε συνεργασία με την Europol.

Σύμωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατέσχεσαν επίσης σχεδόν 1,4 τόνο κοκαΐνης και 17.000 λίτρα χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται για να καθαριστεί η κοκαΐνη ή να παραχθούν συνθετικά ναρκωτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News