ΗΠΑ: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τους ανεμοστρόβιλους

Κόσμος
ΗΠΑ: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τους ανεμοστρόβιλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτοφανείς εικόνες καταστροφής - Ασύλληπτη η σφοδρότητα του φαινομένου

Πάνω από 80 είναι οι νεκροί που άφησαν πίσω τους οι σαρωτικοί ανεμοστρόβιλοι που χτύπησαν έξι αμερικανικές πολιτείες.

Οι καταιγίδες που προκάλεσαν τους πρωτοφανείς ανεμοστρόβιλους χτύπησαν κεντρικές και νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου, σε μία ακτίνα που ξεπέρασε τα 400 χιλιόμετρα.

Συνολικά καταγράφηκαν πάνω από 30 ανεμοστρόβιλοι.

Μία αποθήκη της Άμαζον στο Ιλινόις, ένα εργοστάσιο κεριών στο Κεντάκι και ένα γηροκομείο στο Αρκάνσας είναι μεταξύ των κτιρίων που μετατράπηκαν σε συντρίμμια.

Μόνο στο Κεντάκι, οι αρχές φοβούνται ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 70, αφού στο εργοστάσιο που χτυπήθηκε εργάζονταν εκείνη την ώρα πάνω από 100 άνθρωποι.

Συγκλονιστικές οι περιγραφές του κυβερνήτη του Κεντάκι, που επισκέφτηκε πόλεις που επλήγησαν. «Σε κάποιες συνοικίες δεν έχει μείνει όρθιο ούτε ένα σπίτι» είπε «και δεν ξέρουμε πού είναι όλοι αυτοί οι κάτοικοι.»

Συντρίμμια από κατεστραμμένα κτίρια και ξεριζωμένα δέντρα κάλυψαν το έδαφος στο Mayfield, μια πόλη περίπου 10.000 κατοίκων στο δυτικό Κεντάκι. Μεταλλικά φύλλα, κατεστραμμένα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και κατεστραμμένα οχήματα γέμισαν τους δρόμους. Παράθυρα και στέγες εξαφανίστηκαν από τα κτίρια που στέκονταν ακόμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αυτή η ομάδα ανεμοστρόβιλων θα καταγραφεί ως η μεγαλύτερη σε έκταση ανάπτυξης στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News