Πλημμύρες σε Γαλλία και Ισπανία - Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών

Κόσμος
Πλημμύρες σε Γαλλία και Ισπανία - Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον ένας νεκρός - Δεκάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Τα ποτάμια υπερχείλισαν σε πολλές περιοχές της Νοτιοδυτικής Γαλλίας μετά τις σφοδρές βροχές και καταιγίδες που ξέσπασαν στην περιοχή την Παρασκευή.

Δεκάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σε πολλές περιπτώσεις η εκκένωσή τους έγινε με τη βοήθεια των αρχών.

Θερμές αέριες μάζες από τους νότιους ανέμους που φύσηξαν προκάλεσαν λιώσιμο των χιονιών στα Πυρηναία Όρη, γεγονός που επίσης συνεισέφερε στις πλημμύρες, φαινόμενο που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας προειδοποίησε ακόμα για τον υψηλό κίνδυνο σχηματισμού χιονοστιβάδων στα Πυρηναία, τα οποία χωρίζουν την Γαλλία από την Ισπανία.

Ιδιαίτερο το πρόβλημα και στις βόρειες περιφέρειες της Ισπανίας, όπως στην Χώρα των Βάσκων και στην Ναβαρέ. Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών άφησε πίσω της τουλάχιστον έναν νεκρό και δεκάδες άστεγους, αφού τα σπίτια τους καλύφθηκαν από νερά.

Ο ποταμός Άργα υπερχείλισε και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις την ώρα που περνούσε μέσα από πόλεις. Η κίνηση διεκόπη και αρκετές οικογένειες που μένουν σε σπίτια που βρίσκονται κοντά στις όχθες του αναγκάστηκαν για προληπτικούς λόγους να τα εγκαταλείψουν.

Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στην συμβολή των τριών ποταμών, του Αργα, του Αραγών και του Έβρου καθώς αναμένεται τις επόμενες ώρες να φτάσουν στο μέγιστο της ροής τους με κίνδυνο νέων πλημμυρών.

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News