Αυστραλία: Τον Ιανουάριο ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών

Κόσμος
Αυστραλία: Τον Ιανουάριο ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτά είναι καλά νέα για εκατομμύρια οικογένειες σε όλη τη χώρα που επιθυμούν τα παιδιά τους να έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον

Η Αυστραλία θα αρχίσει να χορηγεί εμβόλια κατά της covid-19 στα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών από τις 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον σήμερα.

«Αυτά είναι καλά νέα για εκατομμύρια οικογένειες σε όλη τη χώρα που επιθυμούν τα παιδιά τους να έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν», επεσήμανε ο Μόρισον σε ανακοίνωσή του.

Αφού εξέτασε τα στοιχεία από τον Καναδά, η αυστραλιανή ρυθμιστική αρχή αρμόδια για τα εμβόλια συνέστησε να μεσολαβεί διάστημα οκτώ εβδομάδων μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου που χορηγείται στα παιδιά, το οποίο μπορεί να μειωθεί στις τρεις εβδομάδες εφόσον υπάρχει έξαρση της επιδημίας.

Αρχικά στα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών θα χορηγηθεί το εμβόλιο της Pfizer, ενώ η ρυθμιστική αρχή θα εξετάσει και αυτό της Moderna για το οποίο αναμένεται να αποφανθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Η απόφαση για τον εμβολιασμό παιδιών ελήφθη την ώρα που οι αρχές της Αυστραλίας προσπαθούν να επιταχύνουν τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά της covid-19. Η χώρα ήδη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστό εμβολισμού παγκοσμίως, με σχεδόν το 90% του πληθυσμού της άνω των 16 ετών να έχει ανοσοποιηθεί πλήρως. Παράλληλα περίπου το 70% των εφήβων ηλικίας 12 με 15 ετών έχει επίσης εμβολιαστεί πλήρως

Οι αυστραλιανές αρχές καλούν τους πολίτες να λάβουν μια τρίτη, ενισχυτική δόση εμβολίου καθώς ανησυχούν για το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, το Όμικρον, το οποίο φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικό, την ώρα μάλιστα που παρατηρείται σταθερή άνοδος στον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων covid-19 στο Σίδνεϊ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Η Νέα Νότια Ουαλία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, ανακοίνωσε 516 νέα κρούσματα covid-19 σήμερα, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό μολύνσεων εδώ και δύο μήνες.

Τα περισσότερα κρούσματα οφείλονται στο στέλεχος Δέλτα, όμως έχει αυξηθεί και ο αριθμός των μολύνσεων λόγω του στελέχους Όμικρον, το οποίο πρωτοεντοπίστηκε στην Αυστραλία πριν δύο εβδομάδες περίπου. Πλέον έχουν καταγραφεί στη χώρα περίπου 50 κρούσματα, τα περισσότερα από τα οποία στο Σίδνεϊ.

Συνολικά στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί περίπου 225.000 κρούσματα covid-19 και 2.084 θανάτους.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News