Πολωνία: Αγωνία για 4χρονο κοριτσάκι από το Ιράκ, που χάθηκε στα σύνορα

Κόσμος
Πολωνία: Αγωνία για 4χρονο κοριτσάκι από το Ιράκ, που χάθηκε στα σύνορα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα κοριτσάκι 4 ετών από το Ιράκ χάθηκε στα σύνορα όταν οι μετανάστες γονείς του προσπάθησαν να περάσουν από τη Λευκορωσία στο έδαφος της Πολωνίας

Αναζητείται 4χρονο κοριτσάκι από το Ιράκ, το οποίο χάθηκε σε ένα παγωμένο δάσος, αφού χωρίστηκε από τους γονείς του, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής με Πολωνούς συνοριοφύλακες, ανέφεραν σήμερα, Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, ανθρωπιστικές οργανώσεις που ζητούν να τους επιτραπεί η πρόσβαση στα σύνορα ώστε να βοηθήσουν στον εντοπισμό του παιδιού.

Η Πολωνία έχει αποκλείσει την περιοχή της μεθορίου με τη Λευκορωσία και προσπαθεί να εμποδίσει την είσοδο χιλιάδων ανθρώπων από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική που ταξίδεψαν στο Μινσκ με την ελπίδα ότι θα περνούσαν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις ανέφεραν σήμερα ότι το κορίτσι από το Ιράκ, που ονομάζεται Αϊλίν, χωρίστηκε από τους γονείς του όταν πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν στην Πολωνία, το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι γονείς έδωσαν την κόρη τους σε έναν άλλο, ενήλικα, μετανάστη, όταν οι Πολωνοί συνοριοφύλακες τους πλησίασαν και τους ώθησαν πίσω στη Λευκορωσία. Το παιδί θεάθηκε για τελευταία φορά, μαζί με τον συνοδό του, κοντά στο μεθοριακό χωριό Νόβι Ντβορ της Πολωνίας.

«Το κορίτσι είναι πιθανότατα νεκρό ή θα πεθάνει πολύ σύντομα. Το τραγικό είναι ότι εάν επρόκειτο για παιδί από την Πολωνία, όλη η χώρα θα το έψαχνε» είπε η Κάσια Κοσιέζα, της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Οικογένειες Χωρίς Σύνορα».

«Η έρευνα θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν την κατάσταση. Οι πιθανότητες μειώνονται, η νύχτα πέφτει και πάλι και η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει, αν θέλουμε να την σώσουμε πρέπει να γίνει άμεσα», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής Άννα Μιχάλσκα είπε ότι τα μέλη της υπηρεσίας άρχισαν να ψάχνουν για το παιδί μόλις έμαθαν ότι αγνοείται, γύρω στο μεσημέρι της Τρίτης. Στάλθηκαν περίπολα στην περιοχή όπου υπέθεταν ότι βρισκόταν και έγιναν έρευνες με ελικόπτερα «αλλά δεν βρήκαμε κανέναν» είπε η Μιχάλσκα.

Οι πολωνικές αρχές δεν επιτρέπουν σε ακτιβιστές, που δεν είναι κάτοικοι της μεθορίου, να μπαίνουν στην περιοχή για να βοηθούν στις έρευνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News