Μπόρις Τζόνσον: Μην παίζετε πολιτικά παιχνίδια όσον αφορά τα μέτρα του κορωνοϊού

Κόσμος
Μπόρις Τζόνσον: Μην παίζετε πολιτικά παιχνίδια όσον αφορά τα μέτρα του κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε παράλληλα ότι «θα συνεχίσει τη δουλειά»

Να μην παίζουν πολιτικά παιγνίδια όσον αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, κάλεσε σήμερα τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ να αστειεύεται σχετικά με τη διοργάνωση μιας χριστουγεννιάτικης γιορτής εκεί το 2020, όταν απαγορεύονταν οι συναθροίσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί εξαιτίας της πανδημίας.

«Το ξέρω ότι η συνέπεια που προσπαθεί να υπάρξει (είναι) ότι η υπόθεση που τώρα ερευνάμε κατά κάποιον τρόπο θα πρέπει να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στα μέτρα που λαμβάνουμε. Αλλά μπορώ να του πω (...) ότι εγώ πιστεύω πως είναι σοβαρό λάθος να προσπαθούμε να παίζουμε πολιτικά παιγνίδια με αυτό το θέμα», δήλωσε ο Τζόνσον απαντώντας σε ερώτηση του ηγέτη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Κιρ Στάρμερ.

«Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος θέλει πράγματι να δει να υπονομεύεται η εμπιστοσύνη σε αυτά τα μέτρα», σημείωσε ο Τζόνσον στις δηλώσεις που έκανε στο κοινοβούλιο και σημείωσε ότι «θα συνεχίσει τη δουλειά».

«Θα συνεχίσω τη δουλειά και πιστεύω ότι αυτό (...) είναι που πρέπει να γίνει και πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ λυπηρό ότι όταν ο κόσμος χρειάζεται να ακούσει ξεκάθαρα λόγια από τους αξιωματούχους του, από τους πολιτικούς, τα αντιπολιτευόμενα κόμματα να προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για γεγονότα ή μη γεγονότα της περσινής χρονιάς», σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News