Κορωνοϊός: Έκκληση εμβολιασμού από τον πρώτο εμβολιασμένο κατά του ιού άνθρωπο παγκοσμίως

Κόσμος
Κορωνοϊός: Έκκληση εμβολιασμού από τον πρώτο εμβολιασμένο κατά του ιού άνθρωπο παγκοσμίως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χαίρομαι τόσο πολύ», λέει η 91χρονη Μάργκαρετ Κίναν, ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που εμβολίαστηκε κατά του κορονοϊού πριν από ακριβώς ένα χρόνο

Ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που εμβολιάστηκε με ένα πλήρως ελεγμένο σκεύασμα κατά της COVID-19, η 91χρονη Βρετανή, Μάργκαρετ Κίναν, κάλεσε σήμερα τον κόσμο να εμβολιαστεί, ένα χρόνο μετά τον εμβολιασμό της.Η Κίναν είπε ότι ο εμβολιασμός της με το σκεύασμα της Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, στις 8 Δεκεμβρίου του 2020, ήταν «ό,τι καλύτερο έχει συμβεί».

«Ήταν υπέροχο. Δεν μπορώ να το πιστέψω τώρα, αυτό που συνέβη τότε...χαίρομαι τόσο πολύ που εμβολιάστηκα», είπε η Κίναν --Μάγκι για τους φίλους της-- σε μια μετάδοση με αφορμή την επέτειο. «Ενθαρρύνω τους πάντες να το κάνουν», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει τονίσει την επιτυχία της Βρετανίας στον έγκαιρο εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της COVID-19 επισημαίνοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση μπόρεσε να ανοίξει και πάλι την οικονομία της Αγγλίας τον Ιούλιο.

Τώρα καλεί τους αξιωματούχους να εντατικοποιήσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού με αναμνηστικές δόσεις που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε παρόμοιο βαθμό με το αρχικό εμβολιαστικό πρόγραμμα λόγω της νέας παραλλαγής Όμικρον εξαιτίας της οποίας μάλιστα ο Τζόνσον επέβαλε εκ νέου μέτρα υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας και ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

«Τα εμβόλια παραμένουν η πρώτη και καλύτερη γραμμή άμυνάς μας εναντίον του ιού», έχει δηλώσει ο Τζόνσον.

Η Βρετανία έχει ήδη χορηγήσει σχεδόν 120 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της COVID-19 στον πληθυσμό της των 67 εκατομμυρίων κατοίκων, είτε με την πρώτη, ή με την δεύτερη ή αναμνηστική δόση.

Οι επιστήμονες ανησυχούν ότι η παραλλαγή Όμικρον ενδέχεται να είναι πιο μεταδοτική από την επικρατούσα αυτή την εποχή Δέλτα και να φέρει μεταλλάξεις που συνδέονται με χαμηλότερη αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Η Μέι Πάρσονς, η νοσηλεύτρια η οποία εμβολίασε την Κίναν, λέει ότι πολλοί βαριά νοσούντες ασθενείς στους θαλάμους COVID-19 που βρίσκονται υπό την επίβλεψή της, είναι ανεμβολίαστοι.

«Αν είστε ανεμβολίαστοι, υπάρχει ακόμη ευκαιρία (να εμβολιαστείτε). Ποτέ δεν είναι αργά».

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Pexels

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News