Γαλλία: Πέντε εγκλωβισμένοι σε ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε μετά από έκρηξη

Κόσμος
Γαλλία: Πέντε εγκλωβισμένοι σε ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε μετά από έκρηξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ γίνονται έρευνες για πέντε που ενδέχεται να έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και διεξάγονται έρευνες για πέντε που ενδέχεται να έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια τριώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη νότια Γαλλία έπειτα από έκρηξη, η οποία μπορεί να προκλήθηκε από κάποιο πρόβλημα σχετικό με το φυσικό αέριο.

Το κτίριο αυτό βρίσκεται στο Σαναρί-σιρ-Μερ (Βαρ), μια πόλη στις ακτές της Μεσογείου περίπου 15.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου πενήντα χιλιομέτρων ανατολικά της Μασσαλίας.

«Τρεις άνθρωποι βγήκαν (από τα ερείπια), δύο άνδρες και μια γυναίκα, ο ένας εκ των οποίων διακομίσθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο», σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να βρεθούν πέντε άνθρωποι που πιστεύεται ότι ενδέχεται να έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Το τριώροφο αυτό κτίριο είναι πλέον ένας σωρός από συντρίμμια, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

«Δεν πιστεύουμε ότι υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι μέσα στο κτίριο», δήλωσε τηλεφωνικώς στο AFP ο δήμαρχος του Σαναρί-σιρ-Μερ Ντανιέλ Αλστέρ.

«Οι συνάδελφοι που βρίσκονται εκεί ρώτησαν τους γείτονες και υπολογίζουν ότι πέντε άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια, αλλά πρόκειται μόνον για μια υπόθεση. Δεν γνωρίζουμε αν αυτοί οι πέντε βρισκόντουσαν όντως μέσα στο κτίριο την στιγμή που αυτό κατέρρευσε», δήλωσε από την πλευρά του αστυνομικός του τμήματος του Σαναρί-σιρ-Μερ.

«Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στην περιοχή εντόπισαν δυνατή οσμή φυσικού αερίου» και η παροχή αερίου διακόπηκε σε όλη την περίμετρο γύρω από το κτίριο, διευκρίνισε η νομαρχία της Βαρ.

Η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στη νύχτα και ακούστηκε σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων, σύμφωνα με αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί.

Τα δύο κτίρια που βρισκόντουσαν στη μία και την άλλη πλευρά αυτού που καταστράφηκε από την έκρηξη έχουν επίσης υποστεί ζημιές από αυτήν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, ενώ σύμφωνα με τη νομαρχία τουλάχιστον το ένα από αυτά εκκενώθηκε.

Το πιο πρόσφατο δυστύχημα με την κατάρρευση κτιρίου στη νοτιοανατολική Γαλλία είχε σημειωθεί στις 5 Νοεμβρίου του 2018 στη Μασσαλία, όταν δύο υποβαθμισμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης κατέρρευσαν προκαλώντας τον θάνατο 8 ανθρώπων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News