Κόσμος

Ρωσία: Απορρίπτει τα δημοσιεύματα για επίθεση στην Ουκρανία

Την απάντησή της έδωσε η Ρωσία στα πρόσφατα αμερικανικά δημοσιεύματα, που στοχοποιούσαν τη Μόσχα για προετοιμασία επίθεσης στην Ουκρανία

Η Ρωσία αρνήθηκε τις κατηγορίες που της προσάπτουν δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου, αναφορικά με την προετοιμασία στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία.

το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε τα σχετικά δημοσιεύματα, δηλώνοντας ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να επιδεινώσει την υπάρχουσα κατάσταση χρησιμοποιώντας κατηγορίες εναντίον της Μόσχας, σύμφωνα με αντίστοιχα δημοσιεύματα του Ρωσικού τύπου.

Η Washington Post επικαλέστηκε σήμερα αξιωματούχος και ένα έγγραφο των υπηρεσιών πληροφοριών, που έλεγαν πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν πως η Ρωσία θα μπορούσε να σχεδιάζει μια επίθεση σε πολλαπλά μέτωπα εναντίον της Ουκρανίας, ήδη από τον επόμενο χρόνο, με την εμπλοκή 175.000 στρατιωτών.

«Οι ΗΠΑ διεξάγουν μια ειδική επιχείρηση για να επιδεινώσουν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, ενώ μεταθέτουν την ευθύνη στη Ρωσία», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στην Kommersant.

«Βασίζεται σε προκλητικές ενέργειες κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, με τη συνοδεία κατηγορητικής ρητορικής», σημείωσε.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια