Νέα Υόρκη: 25χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα έναν Ιταλό φοιτητή

Κόσμος
Νέα Υόρκη: 25χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα έναν Ιταλό φοιτητή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δράστης σκότωσε το 30χρονο θύμα με μαχαίρι, ενώ ακόμα τραυμάτισε και έναν άλλο Ιταλό φοιτητή και απείλησε έναν τρίτο

Ένας 25χρονος στη Νέα Υόρκη μαχαίρωσε θανάσιμα έναν 30χρονο φοιτητή, τραυμάτισε έναν άλλον 27χρονο και απείλησε έναν τρίτο άνδρα ηλικίας 29 ετών, το βράδυ της Πέμπτης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Και τα τρία θύματα έχουν καταγωγή από την Ιταλία.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο του Νταβίντε Τζίρι, 30 ετών, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί. Ο άτυχος φοιτητής βρισκόταν στο Χάρλεμ, στο βορειοδυτικό Μανχάταν, όταν δέχτηκε την επίθεση από τον νεαρό, ο οποίος στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για άλλες βιαιοπραγίες.

Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Λι Μπόλινγκερ επιβεβαίωσε «την τραγική απώλεια» του Νταβίντε, ο οποίος σπούδαζε στη Σχολή Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Κολούμπια. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανέφερε εξάλλου ότι στην επίθεση τραυματίστηκε και ένας δεύτερος Ιταλός. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης ο ς Ιταλός φέρει τραύματα στο σώμα και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή.

Ο  δράστης συνελήφθη λίγη ώρα μετά, στα βόρεια του Σέντραλ Παρκ, τη στιγμή που απειλούσε με το μαχαίρι έναν τρίτο άνδρα.

Ο δράστης είναι μέλος συμμορίας από το Κουίνς και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, ενώ έχει συλληφθεί πολλές φορές για βίαια επεισόδια, σύμφωνα μ σχετικές πληροφορίες.

(φωτογραφία: rawpixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News