Ιταλία: Αυστηρότερες ποινές για την σεξουαλική και ψυχολογική βία κατά γυναικών

Κόσμος
Ιταλία: Αυστηρότερες ποινές για την σεξουαλική και ψυχολογική βία κατά γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σχέδιο νόμου που συζητήθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο, η κυβέρνηση Ντράγκι ζητά αυστηρότερα μέτρα και ποινές κατά όσων ευθύνονται για σεξουαλική και ψυχολογική βία σε βάρος των γυναικών

Με σχέδιο νόμου που συζητήθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο, η κυβέρνηση Ντράγκι ζητά αυστηρότερα μέτρα και ποινές κατά όσων ευθύνονται για σεξουαλική και ψυχολογική βία σε βάρος των γυναικών.

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου είναι το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας επτά γυναικών, υπουργών της κυβέρνησης Ντράγκι.

Πιο αναλυτικά, ζητείται η έγκριση περιοριστικών μέτρων αμέσως μετά την κατάθεση μήνυσης, όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι υπεύθυνοι παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων μπορεί να διαπράξουν και πάλι τα συγκριμένα αδικήματα.

Σε περίπτωση που ο εισαγγελέας θεωρεί ότι το θύμα διατρέχει ουσιαστικό κίνδυνο, θα μπορεί να αποφασίζει την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου για σωματική και ψυχολογική βία. Ο στόχος της ιταλικής κυβέρνησης, όπως τονίσθηκε σε συνέντευξη Τύπου, είναι «η δυναμική προστασία των γυναικών ώστε να μπορούν να συνεχίζουν την καθημερινή ζωή τους».

Τα μέτρα που η κυβέρνηση Ντράγκι ζητά να εγκριθούν από το κοινοβούλιο προβλέπουν, επίσης, την ευρύτερη χρήση του «ηλεκτρονικού βραχιολιού», σε περίπτωση που ο δράστης ζητήσει να μπορέσει να μετατραπεί η ποινή κράτησης σε καθεστώς ημιελευθερίας.

Η υπουργός αρμόδια για την Κάτω Ιταλία, Μάρα Καρφάνια, τέλος, εξήγησε ότι «προτείνεται και η επιτάχυνση της όλης διαδικασίας για την οικονομική στήριξη των παιδιών που μένουν ορφανά μετά τις γυναικοκτονίες» και η καταβολή του σχετικού ποσού «να γίνεται άμεσα, μόλις ολοκληρώνονται οι προκαταρκτικές έρευνες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

(φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News