Ευρώπη: Σε επιφυλακή για τη μετάλλαξη «Όμικρον» -Έφτασε σε Νορβηγία και Ισλανδία

Κόσμος
Ευρώπη: Σε επιφυλακή για τη μετάλλαξη «Όμικρον» -Έφτασε σε Νορβηγία και Ισλανδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Νορβηγίας μετά τον εντοπισμό πενήντα κρουσμάτων της μετάλλαξης «Ο»

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Νορβηγίας μετά τον εντοπισμό πενήντα  κρουσμάτων της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορωνοϊού.

Τα κρούσματα συνδέονται με χριστουγεννιάτικο πάρτι εταιρίας που πραγματοποιήθηκε σε εστιατόριο. Οι άνθρωποι που μολύνθηκαν ζουν στο Όσλο και τις γύρω περιοχές και οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι.

Στη Γερμανία, νοσοκομείο στη Βαυαρία χρησιμοποιεί κόκκινα φώτα για να ευαισθητοποιήσει του πολίτες για την ανάγκη εμβολιασμού.

Η καγκελάριος Μέρκελ και ο διάδοχός της Όλαφ Σολτς συμφώνησαν ότι οι μη εμβολιασμένοι αποκλείονται από όλα τα καταστήματα εκτός από  τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Ο Όλαφ Σολτς τάχτηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολίου για όλους.

Στη Μεγάλη Βρετανία ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, έκανε την αναμνηστική δόση και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν το ίδιο.

«Το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να ακολουθούν τις οδηγίες που δώσαμε και δεν πρέπει να ακυρώνουν τα σχέδια τους, δεν υπάρχει λόγος. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με ισορροπημένο και ανάλογο τρόπο στην άφιξη της Όμικρον», τονίζει ο Μπόρις Τζόνσον.

Η μετάλλαξη «Όμικρον» έφτασε και στην Ισλανδία. Οι υγειονομικές αρχές προβληματίζονται γιατί το άτομο που βρέθηκε θετικό δε ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά στη χώρα.

(Φωτογραφί ααρχείου Shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News