Αυστρία: Ο Σεμπάστιαν Κουρτς αποσύρεται από την πολιτική ζωή

Κόσμος
Αυστρία: Ο Σεμπάστιαν Κουρτς αποσύρεται από την πολιτική ζωή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κουρτς αποχώρησε από την καγκελαρία τον Οκτώβριο έπειτα από την έναρξη της έρευνας εναντίον του για διαφθορά

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά του οποίου διεξάγεται δικαστική έρευνα για διαφθορά, θα ανακοινώσει σήμερα την αποχώρησή του από την πολιτική ζωή, σύμφωνα με πληροφορίες των αυστριακών μέσων ενημέρωσης.

«Η γέννηση του γιου του» το περασμένο σαββατοκύριακο «του έδωσε το έναυσμα», γράφει στην ηλεκτρονική της σελίδα η Kronen Zeitung επικαλούμενη τον στενό κύκλο του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ÖVP ανακοίνωσε ότι ο πρώην καγκελάριος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 11.30 τοπική ώρα.

Ο Κουρτς αποχώρησε από την καγκελαρία τον Οκτώβριο έπειτα από την έναρξη της έρευνας εναντίον του για διαφθορά, αλλά παρέμεινε στην ηγεσία του κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Αντικαταστάθηκε στην καγκελαρία από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και στενό του συνεργάτη Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Στα μέσα του Νοεμβρίου, το αυστριακό κοινοβούλιο ήρε την βουλευτική του ασυλία.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς αρνείται τις κατηγορίες.

Το σκάνδαλο ξέσπασε τον Οκτώβριο, όταν πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην καγκελαρία, το υπουργείο Οικονομικών και άλλα κυβερνητικά γραφεία κατόπιν υποψιών για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων ανάμεσα στο 2016 και το 2018. Στόχος ήταν η χρηματοδότηση της δημοσίευσης δημοσκοπήσεων και εγκωμιαστική κάλυψη του Σεμπάστιαν Κουρτς στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Österreich.

Ο Κουρτς ήταν ο νεότερος πρωθυπουργός στον κόσμο όταν ανέλαβε την καγκελαρία στα 31 του χρόνια.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός με την άκρα δεξιά κατέρρευσε το 2019 όταν ο εταίρος του βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου διαφθοράς.

Η διεξαγωγή νέων εκλογών του επέτρεψαν να επιστρέψει στην καγκελαρία, αυτή την φορά επικεφαλής συνασπισμού με τους Πράσινους, μέχρι την παραίτησή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News