Κόσμος

Βρετανία: Τριάντα χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά την καταιγίδα Άργουεν

Η καταιγίδα, από τις σφοδρότερες των τελευταίων δεκαετιών, είχε αρχικά αφήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους

Πέντε ημέρες μετά το πέρασμα της καταιγίδας Άργουεν, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων, περίπου 30.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα στη Σκωτία και στη βόρεια Αγγλία.

Η καταιγίδα, από τις σφοδρότερες των τελευταίων δεκαετιών, είχε αρχικά αφήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σαρώνοντας την περασμένη Παρασκευή το βόρειο τμήμα της Βρετανίας με ριπές ανέμου που έφθαναν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα.

Η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί έως σήμερα το πρωί στο 97% των νοικοκυριών που επλήγησαν και τα περίπου 30.000 που παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι βρίσκονται σε ζώνες τις οποίες είναι δύσκολο να προσεγγίσουν οι αρχές, διευκρίνισε ο οργανισμός Energy Networks Association (ENA). Ορισμένοι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας.

Κέντρα φιλοξενίας έχουν εγκατασταθεί και ζεστά γεύματα προσφέρονται στους πληγέντες, με τους υπαλλήλους των εταιρειών ηλεκτροδότησης να εργάζονται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες διάσωσης, τις τοπικές αρχές και τον βρετανικό Ερυθρό Σταυρό.

Η καταιγίδα Άργουεν είναι «ένα γεγονός που δεν είχαμε δει ξανά τα τελευταία 60 χρόνια», υπογράμμισε ο υπουργός Επιχειρήσεων Κουάζι Κβάρτενγκ, περιγράφοντας την κατάσταση σε βουλευτές.

«Έχουμε απίστευτα αφοσιωμένες ομάδες μηχανικών, που εργάζονται νυχθημερόν για να αποκαταστήσουν το δίκτυο», διαβεβαίωσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις άνδρες σκοτώθηκαν από πτώσεις δέντρων, στη βορειοδυτική Αγγλία, στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια