Κόσμος

ΝΑΤΟ: Ανησυχία για την κατάσταση στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας

Η Δύση προειδοποίησε τη Μόσχα με συνέπειες αν υποδαυλίσει αποσταθεροποίηση στην Ουκρανία

Έντονη ανησυχία ότι η Ρωσία συγκεντρώνει στρατό στα σύνορα με την Ουκρανία με στόχο να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στη γειτονική της χώρα, διατυπώθηκε στη σύνοδο των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ στη Ρίγα.

Η Δύση διαμήνυσε στη Μόσχα πως σε μια τέτοια περίπτωση θα υποστεί συνέπειες.

«Θα είναι υψηλό το τίμημα για τη Ρωσία εάν για ακόμη μια φορά χρησιμοποιήσει βία απέναντι σε ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, την Ουκρανία. Έχουμε επιδείξει την ικανότητα μας να επιβάλλουμε τίμημα τα με οικονομικές και πολιτικέ ενέργειες», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι αν το ΝΑΤΟ προφέρει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, η Μόσχα είναι έτοιμη να απαντήσει.

«Αν εμφανιστούν κάποιου είδους συστήματα κρούσης στο έδαφος τη ς Ουκρανίας, ο χρόνος πτήσης προς τη Μόσχα θα είναι 7 με 10 λεπτά και 5 λεπτά σε περίπτωση ανάπτυξης  υπερηχητικού όπλου» ανέφερε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι παρόμοιο σε σχέση με αυτούς που μας απειλούν με αυτό τον τρόπο και μπορούμε να το κάνουμε τώρα».

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, διευκρίνισε πάντως ότι η Ουκρανία δεν ανήκει στη βορειοατλαντική συμμαχία και συνεπώς δεν μπορεί αν επωφεληθεί από τη συλλογική εγγύηση ασφάλειας που απολαμβάνουν τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια