ΗΠΑ: Εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικού αρνητικού τεστ για όλους τους επιβάτες

Κόσμος
ΗΠΑ: Εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικού αρνητικού τεστ για όλους τους επιβάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέσα σε 24 ώρες πριν από την αναχώρησή των επιβατών

Οι ΗΠΑ κινούνται προς την κατεύθυνση απαίτησης από όλους τους επιβάτες αεροπορικών εταιριών που εισέρχονται στη χώρα να έχουν ένα αρνητικό διαγνωστικό τεστ για την COVID-19 που να έχει γίνει μέσα σε 24 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, αντιδρώντας σε ανησυχίες σχετικά με μία νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν αργά χθες, Τρίτη, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Κατά την τρέχουσα περίοδο, οι εμβολιασμένοι διεθνείς ταξιδιώτες των αεροπορικών εταιριών μπορούν να παρουσιάσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα διαγωνιστικού τεστ, που έγινε μέσα σε τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους. Περίπου όλοι οι ξένοι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν εμβολιαστεί για να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, κατά την τρέχουσα περίοδο, πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ COVID-19 24 ωρών από την άφιξή τους.

Η νέα απαίτηση του διαγνωστικού τεστ των 24 ωρών θα εφαρμοστεί ισότιμα για όλους τους πολίτες των ΗΠΑ, όπως επίσης και για τους ξένους ταξιδιώτες.

Το πιο απαιτητικό πλαίσιο των κανόνων αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί αύριο, Πέμπτη, χωρίς ωστόσο, να έχει δημοσιοποιηθεί η ημερομηνία της εφαρμογής του.

Η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Ουαλένσκι δήλωσε ότι η υπηρεσία της «αξιολογεί πώς θα κάνει τα διεθνή ταξίδια όσο το δυνατό πιο ασφαλή, ενώ εξετάζονται σκέψεις για πρόσθετα διαγνωστικά τεστ και παραμονή σε προσωπική καραντίνα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News