Κορωνοϊός - Ιταλία: πέντε νέα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον – Πως «κόλλησαν»

Κόσμος
Κορωνοϊός - Ιταλία: πέντε νέα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον – Πως «κόλλησαν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλοι πέντε Ιταλοί θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, άλλοι πέντε πολίτες της χώρας βρέθηκαν θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού. Συνολικά, μέχρι αυτή την στιγμή τα περιστατικά είναι εννέα.

Πρόκειται για τρία παιδιά, έναν δάσκαλο και μια οικιακή βοηθό, οι οποίοι ζουν στην Καζέρτα, έξω από την Νάπολη.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μολύνθηκαν από τα δυο παιδιά του μάνατζερ που επέστρεψε πριν από δύο εβδομάδες από την Μοζαμβίκη και ο οποίος θεωρείται ο «ασθενής μηδέν» της συγκεκριμένης παραλλαγής στην Ιταλία. Όλοι παρουσιάζουν πάντως ελαφρά συμπτώματα και η κατάστασή τους δεν προκαλεί ανησυχία.

Παράλληλα, το ιταλικό υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι, στο εξής, μόλις σε μια τάξη καταγράφεται κρούσμα κορονοϊού, όλοι οι μαθητές θα επιστρέφουν σπίτι, σε εξ αποστάσεως διδασκαλία, για τουλάχιστον δέκα ημέρες. Μέχρι τώρα, για ενεργοποίηση της εξ αποστάσεως μάθησης χρειάζονταν τουλάχιστον τρία θετικά κρούσματα σε κάθε τάξη.

Ο δε Ιταλός έκτακτος επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ανακοίνωσε ότι ο νέος στόχος για τον Δεκέμβριο είναι να μπορέσουν να χορηγηθούν, κάθε ημέρα, τουλάχιστον 400.000 εμβόλια κατά της Covid-19.

Από σήμερα, εκτός από την περιφέρεια της Ρώμης, τέλος, και εκείνη του Μιλάνου ξεκινά την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News