ΗΠΑ: Όχι σε νέα μέτρα για την «Όμικρον»

Κόσμος
ΗΠΑ: Όχι σε νέα μέτρα για την «Όμικρον»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτή η μετάλλαξη είναι λόγος ανησυχίας και όχι πανικού», δήλωσε ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπαίντεν, απευθύνθηκε στους Αμερικανούς πολίτες  προκειμένου να τους καθησυχάσει για τη μετάλλαξη «Όμικρον» και να επαναλάβει την έκκληση για εμβολιασμό.

Προς το παρόν στις ΗΠΑ δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα «Ο».

«Έλαβα άμεσα μέτρα για τον περιορισμό των ταξιδιών από τις χώρες της Νότιας Αφρικής. Οι περιορισμοί αυτοί μπορούν να επιβραδύνουν την εξάπλωση της «Ο», όχι όμως να την αποτρέψουν», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Μας δίνουν χρόνο να λάβουμε περισσότερα μέτρα να κινηθούμε ταχύτερα, να διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι πρέπει να εμβολιαστεί», πρόσθεσε.

«Αυτή η μετάλλαξη είναι λόγος ανησυχίας και όχι πανικού» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «θα την πολεμήσουμε με επιστημονικά μέσα και ταχύτητα, όχι με χάος και σύγχυση».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζει  το ενδεχόμενο lockdown ενώ αντίθετα, επιμένει στη χρήση μάσκας και τη τήρηση των αποστάσεων. Σχετικά με τις μετακινήσεις, προς το παρών δεν εξετάζεται επιβολή νέων απαγορεύσεων πτήσεων.

Το αμερικανικό κέντρο για τον έλεγχο και περιορισμό των λοιμώξεων εξέδωσε πιο αυστηρή οδηγία επισημαίνοντας ότι όλοι οι ενήλικες πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

Στις ΗΠΑ το 70% του πληθυσμού έχει κάνει μια δόση του εμβολίου όμως μόλις το 59% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

(Φωτογραφία αρχείου Shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News