Στη Λέσβο την ερχόμενη Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος - Το μήνυμά του για το νησί

Ελλάδα
Στη Λέσβο την ερχόμενη Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος - Το μήνυμά του για το νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο θρησκευτικός ηγέτης της Καθολικής εκκλησίας θα επισκεφθεί τη Μυτιλήνη και τον προσφυγικό καταυλισμό Καρά Τεπέ

Στην Λέσβο θα βρεθεί ο Πάπας Φραγκίσκος την ερχόμενη Κυριακή (5 Δεκεμβρίου), προκειμένου να επισκεφθεί τον καταυλισμό των προσφύγων στον Καρά Τεπέ, στέλνοντας το δικό του ανθρωπιστικό μήνυμα.

Ενόψει της επίσκεψής του, ανέφερε: «Σκέφτομαι όμως, αναφέρει ο Ποντίφηκας, και αυτούς που τα τελευταία χρόνια, ακόμη και σήμερα, θέλουν να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια, φτάνουν στις ακτές της ευρωπαϊκής ηπείρου και αλλού, και δεν βρίσκουν φιλοξενία, αλλά εχθρότητα και γίνονται αντικείμενα εργαλειοποίησης. Είναι αδελφοί και αδελφές μας. Πόσοι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα! Σήμερα η "θάλασσά μας", η Μεσόγειος, είναι ένα μεγάλο νεκροταφείο. Ως προσκυνητής στις πηγές της ανθρωπιάς, θα ξαναπάω στη Λέσβο, με την πεποίθηση ότι οι πηγές της κοινής ζωής θα γίνουν πάλι ακμαίες μόνο με την αδελφοσύνη και την κοινωνική ένταξη: μαζί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, και με αυτήν την επιθυμία έρχομαι σε εσάς».

Παρευρισκόμενοι θα είναι, ακόμα, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Στο μεταξύ διάστημα, στον καταυλισμό Καρά Τεπέ, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες ώστε το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, με την άφιξη του Πάπα, να είναι όλα έτοιμα. Θα τοποθετηθούν δύο τέντες, από μία εκ των οποίων ο Πάπας θα απευθύνει το μήνυμά του προς όλον τον κόσμο. Ολιγόλεπτη ομιλία θα κάνουν εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας, καθώς της Παπικής Εκκλησίας, απευθυνόμενοι στην Ελλάδα και στη Λέσβο, όπως και της κοινότητας των καθολικών προσφύγων που βρίσκονται στην προσωρινή δομή στον Καρά Τεπέ, της οποίας παιδιά θα δωρίσουν δώρο στον Πάπα, που έχουν φτιάξει εκείνα.

Χαρακτηριστικό αυτού του ενδιαφέροντος είναι ότι εκατοντάδες άτομα από όλον τον κόσμο ανάμεσά τους και πολλές δεκάδες δημοσιογράφοι θα συγκεντρωθούν στη Μυτιλήνη. Μάλιστα τα ξενοδοχεία και διαμερίσματα μέσω του AirBNB της περιοχής έχουν για εκείνες τις μέρες πληρότητες της τάξης του 100%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News