Βρετανία: Εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον»

Κόσμος
Βρετανία: Εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Δύο κρούσματα που συνδέονται μεταξύ τους της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού εντοπίστηκαν στη Βρετανία και αφορούν ταξίδια στη νότια Αφρική, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ.

"Αργά χθες το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενημερώθηκα ότι εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ένα στο Τσέλμσφορντ και το άλλο στο Νότινγχαμ", είπε ο υπουργός.

Τα δύο αυτά πρόσωπα και όλα τα μέλη των νοικοκυριών τους υποβάλλονται εκ νέου σε διαγνωστικά τεστ και έχουν κληθεί να απομονωθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και η ιχνηλάτηση των επαφών τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η Αγγλία θα προσθέσει ακόμη το Μαλάουι, την Μοζαμβίκη, την Ζάμπια και την Ανγκόλα στην ταξιδιωτική "κόκκινη λίστα" της από τις 0400 GMT της Κυριακής.

Η λίστα ήδη περιλαμβάνει την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, την Ναμίμπια, τη Νότια Αφρική και την Ζιμπάμπουε.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς και ο αρχίατρος Κρις Γουίτι θα παραχωρήσουν αργότερα σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου για "να ανακοινώσουν περαιτέρω μέτρα", κατέληξε ο Τζάβιντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφίες intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News