Κόσμος

Δημοτικός σύμβουλος Μονάχου: Στο παρά πέντε για ένα γενικό lockdown

O δημοτικός σύμβουλος Χααρ Μονάχου Απόστολος Κώτσης μίλησε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» σχετικά με την κατάσταση με την πανδημία στην περιοχή της Βαυαρίας.

 Στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»  μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Χααρ Μονάχου Απόστολος Κώτσης σχετικά με την κατάσταση με την πανδημία στην περιοχή της Βαυαρίας.

«Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν από αύριο έκτακτα μέτρα. Η γαστρονομία θα κλείνει τελείως. Τα μπαρ και ντισκοτέκ θα κλείσουν τελείως. Είμαστε στο πάρα πέντε για ένα γενικό lockdown.» τόνισε.

 Σε ερώτηση για το αν ήταν κάτι αναμενόμενο πρόσθεσε: «Ναι το περιμέναμε γιατί το ΕΣΥ εδώ είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Και σας μεταφέρω τα λόγια του πρωθυπουργού της Βαυαρίας. Να σας πω από τους 1200 κρεβάτια που υπάρχουν στο Δήμο της Βαυαρίας,  μόνο τα 319 είναι ελεύθερα. Τα οποία φυσικά δεν είναι μόνο για τον κορωνοϊό. Από τους 1000 ασθενείς στη ΜΕΘ , οι μισοί σχεδόν είναι ήδη διασωληνωμένοι.»

«Δεν είχαν πιάσει και τα κρύα, να κλειστεί ο κόσμος μέσα. Όσον αφορά την οικονομία, έχουν ακυρωθεί τα πάντα. Όλες οι χριστουγενιάτικες εκδηλώσεις. Αναβλήθηκε και η γιορτή της μπύρας. Υπάρχει ένας στολισμός, αλλά δεν υπάρχει η όρεξη. Το χριστουγενιάτικο παζάρι αναβλήθηκε. Δεν υπάρχει το χριστουγεννιάτικο κλίμα, ούτε η διάθεση»  υποστήριξε.

Σε ερώτηση για ποιους λόγους ξέφυγαν τα πράγματα, ο κ. Κώτσης απάντησε: «Υπήρχε μια αποδοχή για τον εμβολιασμό, ξαφνικά όμως το πράγμα έκανε κοιλιά. Ο κόσμος δε πήγαινε να εμβολιαστεί. Όσο δε πάει να εμβολιαστεί ο πληθυσμός, θα υπάρχουν αυτά τα προβλήματα»

Σχετικά με την 3η δόση: «Υπάρχει προσέλευση για την τρίτη δόση. Ο κόσμος και με αυτά τα νούμερα σπεύδει να εμβολιαστεί. Υπάρχει συζήτηση να γίνει και εδώ υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όπως στην Αυστρία.»

 Για το πως βιώνει ο ίδιος το ρόλο του ως δημοτικός σύμβουλος στη Γερμανία και το αν είναι κάτι δύσκολο, τόνισε: «Δύσκολο δε θα το έλεγα. Υπάρχει αποδοχή από τους Γερμανούς.  Είχα την τιμή να με ψηφίσουν πάνω από 4000 κόσμος. Είμαι δημοτικός σύμβουλος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γερμανίας. Τα έσοδα μας μειώνονται λόγω της πανδημίας. Έχουμε περίπου 200 Έλληνες.

«Πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε. Να σταματήσουν οι ανοησίες περί τσιπ. Θέλω να επαναλάβω ότι μιλάμε για μια Γερμανία, η οποία έχει πρότυπο Σύστημα Υγείας. Φανταστείτε ότι έχει καταρρεύσει. Έχει καταντήσει να στέλνει ασθενείς στην Ιταλία.» κατέληξε.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια