EMA: «Πράσινο φως» για τη χορήγηση εμβολίου Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών

Κόσμος
EMA: «Πράσινο φως» για τη χορήγηση εμβολίου Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστά να εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer κατά της covid-19 για τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) συνιστά να εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer κατά της covid-19 για τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις 3 Νοεμβρίου ψηφίστηκε η χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, από τη συμβουλευτική επιτροπή των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ, αναφέροντας ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι πολλά περισσότερα απο τους κινδύνους.

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκου (FDA) έχει εγκρίνει τη χορήγηση δόσης 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου Pfizer σε μικρά παιδιά. Το αρχικό εμβόλιο που χορηγήθηκε σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω είναι 30 μικρογραμμάρια.

Ο παιδικός εμβολιασμός ξεκίνησε στον Καναδά

Ο εμβολιασμός των παιδιών της ηλικιακής ομάδας 5 με 11 ετών ξεκίνησε χθες Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στον Καναδά. Πολλοί γονείς έκλεισαν ραντεβού στα παιδιά τους για να σπεύσουν να κάνουν τον εμβολιασμό τους.

Σε συνεδριακό χώρο στο κέντρο στο Μόντρεαλ, μερικές δεκάδες μικροί κάτοικοι του Κεμπέκ ήταν οι πρώτοι αυτού του ηλικιακού φάσματος στην επαρχία που έλαβαν το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech, η χορήγηση του οποίου στα παιδιά εγκρίθηκε την Παρασκευή

«Αλήθεια δεν φοβόμουν, αλλά είχα άγχος», είπε ο δεκάχρονος Βικτόρ, κρατώντας σφιχτά χρωματιστό πιστοποιητικό με τη φράση «μπράβο σου, έλαβες το εμβόλιό σου».

«Στα ύψη τα ραντεβού»

Τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών που κλείνονται απογειώθηκαν αφότου εγκρίθηκε η χορήγησή τους, ένδειξη πως «η ανταπόκριση των πολιτών είναι αληθινά εξαίρετη», σχολίασε εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών του Μόντρεαλ.

Μέσω Twitter, ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ, ο Φρανσουά Λεγκό, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του χθες το πρωί διαπιστώνοντας πως κλείστηκαν «115.300 ραντεβού» μέσα σε λίγες ώρες: «μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά», έγραψε.

Ο Καναδάς βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της COVID-19. Πάνω από το 85% των κατοίκων του άνω των 12 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News