Γερμανία: Μεταφέρουν ασθενείς με κορωνοϊό σε νοσοκομεία της Ιταλίας

Κόσμος
Γερμανία: Μεταφέρουν ασθενείς με κορωνοϊό σε νοσοκομεία της Ιταλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Μονάχου διαθέτουν μόνο 3% ελεύθερα κρεβάτια, ενώ η Βαυαρία έχει ξεκινήσει να μεταφέρει ασθενείς σε νοσοκομεία της Ιταλίας

Η κατάσταση είναι δραματική στη Γερμανία. Ο δείκτης θετικότητας έχει πλέον ξεπεράσει σε εθνικό επίπεδο τα 340 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το τελευταίο επταήμερο, ενώ στο ένα τέταρτο των νομών της χώρας ο δείκτης θετικότητας έχει ξεπεράσει τα 500.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Μονάχου διαθέτουν μόνο 3% ελεύθερα κρεβάτια, ενώ η Βαυαρία έχει ξεκινήσει να μεταφέρει ασθενείς σε νοσοκομεία της Ιταλίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, πρόκειται για δύο άτομα από το Φράιζινγκ, μια περιοχή του Μονάχου, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Νοτίου Τιρόλου.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Υγείας Γιενς Σπαν, ήδη το υπουργείο του διεξάγει και με άλλες χώρες σχετικές συνομιλίες. Όπως ακόμη επισήμανε, είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία υποχρεώνεται να μεταφέρει ασθενείς σε χώρες του εξωτερικού. Μερικές ώρες νωρίτερα μετά τη συνεδρίαση με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ είχε τονίσει σε δραματικούς τόνους ότι η χώρα της «βρίσκεται σε αληθινά σοβαρή κατάσταση. Η κατάσταση είναι δραματική. Είναι ο καιρός να δράσουμε».

Η ίδια ζήτησε «μια πραγματικά μεγάλη προσπάθεια», ενώ για μία ακόμη φορά κάλεσε τους αναποφάσιστους να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, τονίζοντας ότι «θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση, αν το εμβολιαστικό κενό δεν ήταν τόσο μεγάλο».

Στο μεταξύ, καθώς τα ρεκόρ συνεχίζουν να καταρρίπτονται στη Γερμανία και κυρίως στη Σαξονία και η απειλή ενός νέου lockdown γίνεται όλο και πιο κοντινή, τα εμβολιαστικά κέντρα κατακλύζονται από κόσμο που σπεύδει να εμβολιαστεί.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην Αυστρία, όπου τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν πριν από λίγες ημέρες για τους ανεμβολίαστους προκάλεσαν αύξηση του αριθμού των ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News