Ρωσία: Ομαδικός τάφος με 652 παιδιά θύματα των ναζί ήρθε στο «φως» (βίντεο)

Κόσμος
Ρωσία: Ομαδικός τάφος με 652 παιδιά θύματα των ναζί ήρθε στο «φως» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα περισσότερα θύματα ήταν παιδιά, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 675 σε σύνολο 1.362 ανθρώπων. Στην πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τρεις έγκυες

Στην Ρωσία ανακαλύφθηκε ένας άγνωστος ομαδικός τάφος με 1.362 θύματα των ναζί, μεταξύ των οποίων και 675 παιδιά.

Τα θύματα, σχεδόν όλα χωρίς ορατά τραύματα, ήταν γυμνά και χωρίς παπούτσια όταν θάφτηκαν. Οι σκελετοί των αμάχων βρέθηκαν κοντά σε βάση που διατηρούσαν οι SS του Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Παραπάνω από 50 σάκοι με ανθρώπινα λείψανα απομακρύνθηκαν από τον τάφο στο χωριό Novaya Burya, στην περιοχή Lomonosovsky. Στους σάκους αυτούς συγκεντρώθηκαν τα οστά από τουλάχιστον 415 θύματα των ναζί, με την πλειοψηφία τους να είναι παιδιά.

Αναφορικά με τους ενήλικες, οι περισσότεροι ήταν γυναίκες, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τρεις έγκυες. Περισσότεροι σκελετοί αναμένεται να βρεθούν κατά την συνέχιση των ερευνών μετά τον χειμώνα.

Η πρώτη ένδειξη για την ύπαρξη ομαδικού τάφου ήρθε πριν από ένα χρόνο, όταν ανακαλύφθηκαν τα λείψανα δύο ενηλίκων και ενός νεογέννητου παιδιού. Στη συνέχεια ακολούθησε η ανακάλυψη άλλων 20 σκελετών.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι σοροί πετάχτηκαν στον τόπο ταφής με φορτηγά. Μερικοί εκ των νεκρών είχαν τεντωμένα τα χέρια τους, ενώ το πιο μυστηριώδες είναι ότι ούτε οι ηλικιωμένοι, ούτε οι ντόπιοι ιστορικοί δεν θυμούνται τίποτα για το τι συνέβη στο συγκεκριμένο σημείο.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

(φωτογαφία αρχείου unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News