Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Εννέα οι προγραμματισμένες ομιλίες του κατά την επίσκεψη σε Ελλάδα και Κύπρο

Οι σχολιαστές αναφέρουν ότι οι δυο στιγμές κύριας συμβολικής σημασίας του ταξιδιού θα είναι η συνάντηση του ποντίφικα με πρόσφυγες και μετανάστες

Ο πάπας Φραγκίσκος θα εκφωνήσει, συνολικά, εννέα ομιλίες στο ταξίδι του στην Κύπρο, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου και στην Ελλάδα, από 4  έως 6 Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό από το Βατικανό.

Παράλληλα, θα είναι και τα πρώτα ταξίδια στα οποία, δεν θα χρησιμοποιήσει αεροσκάφος της Alitalia (η οποία έπαψε να υφίσταται) και θα χρησιμοποιήσει την νέα ιταλική αεροπορική εταιρία, την Ita. H Alitalia συνόδευε τον πάπα στα ταξίδια του ανά τον κόσμο, από το 1964.

Ο ιταλικός τύπος υπογραμμίζει, δε, ότι μετά το ταξίδι του στην Κύπρο, στην Ελλάδα ο ποντίφικας θα μετακινηθεί με αεροσκάφος της Aegean Airlines.

Παράλληλα, οι σχολιαστές αναφέρουν ότι οι δυο στιγμές κύριας συμβολικής σημασίας του ταξιδιού στην Κύπρο και στην Ελλάδα, θα είναι η συνάντηση με πρόσφυγες και μετανάστες, στην Λευκωσία και στην Λέσβο.

Οι «τελευταίοι και ξεχασμένοι» είναι συνεχώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του πάπα. Aπευθυνόμενος, και σήμερα, σε μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν σε κέντρο υποδοχής των Ιησουϊτών στην Ρώμη, ο πάπας Φραγκίσκος τόνισε:

«Εσείς γνωρίζετε καλά τι σημαίνει να ζει κανείς χωρίς δικαιώματα και ελευθερία. Πολύ συχνά βρίσκεστε αντιμέτωποι με ολική έλλειψη ανθρωπιάς και με την αδιαφορία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια