Κυβερνοεπιθέσεις: Υποστήριξη και μέτρα για την ασφάλειά τους ζητούν οι εταιρείες στην Ευρώπη

Κόσμος
Κυβερνοεπιθέσεις: Υποστήριξη και μέτρα για την ασφάλειά τους ζητούν οι εταιρείες στην Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με έρευνας της Kaspersky, το 63% των στελεχών επιχειρήσεων πιστεύει ότι οι οργανισμοί δεν λαμβάνουν το ίδιο επίπεδο αστυνομικής προστασίας στον κυβερνοχώρο σε σύγκριση με τα εγκλήματα στον πραγματικό κόσμο

Προβληματισμό έχει δημιουργήσει στα στελέχη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων η έλλειψη κανονισμών αναφορικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. 

Σύμφωνα με τα ευρήματά έρευνας της Kaspersky, το 63% των στελεχών επιχειρήσεων πιστεύει ότι οι οργανισμοί δεν λαμβάνουν το ίδιο επίπεδο αστυνομικής προστασίας ή βοήθειας για περιστατικά ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε σύγκριση με τα εγκλήματα στον πραγματικό κόσμο.

Επιπλέον, το 61% των στελεχών στην Ευρώπη πιστεύει ότι η κυβέρνησή δεν παρέχει αρκετή υποστήριξη ή βοήθεια σε οργανισμούς που επηρεάζονται από εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Μάλιστα, το 70% των στελεχών, όπως δείχνει η έρευνα, απαιτεί το ίδιο επίπεδο αστυνομικής προστασίας και τιμωρίας για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο όπως και για άλλα είδη εγκλημάτων.

Ως συνέπεια όλων αυτών, τα στελέχη στην Ευρώπη ζητούν επιβολή νόμου και τάξης σε θέματα σχετικά με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τις κυβερνοεπιθέσεις.

Η Gartner προβλέπει ότι, μέχρι το 2024, τρεις στους τέσσερις CEOs θα θεωρηθούν προσωπικά υπεύθυνοι για οποιοδήποτε περιστατικό κυβερνοασφάλειας.

Διαπιστώνει μάλιστα ότι το 62% των στελεχών εκφράζει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι μπορεί να θεωρηθεί προσωπικά υπεύθυνος εάν συμβεί περιστατικό κυβερνοασφάλειας στον οργανισμό στο μέλλον. 

«Καθώς όλο και περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις είναι σοβαρές και διαταράσσουν την καθημερινή ζωή – μερικές φορές απειλούν ακόμη και την ασφάλεια των ανθρώπων όταν πρόκειται για επιθέσεις σε βιομηχανικούς οργανισμούς – οι ρυθμιστικές αρχές και οι κυβερνήσεις θα αρχίσουν να αντιδρούν σε αυτό με τη θέσπιση νόμων και κανονισμών», αναφέρει η Kaspersky.

«Οι επιχειρήσεις πρέπει να δρουν προληπτικά»

Η Kaspersky επισημαίνει πως «οι εταιρείες πρέπει να δράσουν περισσότερο προληπτικά από ποτέ για να διασφαλίσουν ότι τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία προστατεύονται τόσο ισχυρά όσο και τα φυσικά τους περιουσιακά στοιχεία.

Η απουσία ή η αναποτελεσματικότητα των ισχυόντων νόμων σχετικά με τον κυβερνοχώρο παραμένουν πρόκληση για τις εταιρείες».

Παράλληλα προσθέτει ότι οι επιχειρήσεις «θα πρέπει να σκέφτονται πολύ σοβαρά τη στρατηγική τους για την προστασία στον κυβερνοχώρο και να δρουν προληπτικά.

Η συνεργασία με έναν εξωτερικό πάροχο τεχνογνωσίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, για παράδειγμα, μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή προσθήκη - και σε επίπεδο επιχείρησης, τα Κέντρα Επιχειρήσεων Ασφαλείας (SOC) θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη από την τεχνογνωσία τρίτων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News