Δυο φίλοι διασχίζουν τις ΗΠΑ με μοτοποδήλατα στέλνοντας μήνυμα για τη βιώσιμη κινητικότητα

Life
Δυο φίλοι διασχίζουν τις ΗΠΑ με μοτοποδήλατα στέλνοντας μήνυμα για τη βιώσιμη κινητικότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρότζεκτ SunPedal Ride έχει στόχο να πυροδοτήσει συζητήσεις για την «καθαρή» ενέργεια με οχήματα που έχουν μηδενικό ίχνος άνθρακα

Ο Sushil Reddy, που το 2016, εγκαινίασε το πρότζεκτ SunPedal Ride με στόχο να πυροδοτήσει συζητήσεις για την «καθαρή» ενέργεια με οχήματα που έχουν μηδενικό ίχνος άνθρακα, Αυτή την περίοδο, διασχίζει τις ΗΠΑ από τη μία ακτή στην άλλη μαζί με τον Luis Fourzan, αλλά ο ίδιος ταξιδεύει με μοτοποδήλατο που τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια.

Οι δύο φίλοι ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Βόρεια Καρολίνα στις 15 Αυγούστου και αναμένεται έως το τέλος του 2021 να το ολοκληρώσουν στο Τέξας. Ξεκίνησαν από το Ουίνστον-Σάλεμ, κατευθύνθηκαν ανατολικά στο Ράλεϊ, ανέβηκαν στο Ρίτσμοντ, έπιασαν Νέα Υόρκη και στη συνέχεια κινήθηκαν δυτικά προς Πίτσμπουργκ, Σικάγο, Μινεάπολη, Σιάτλ στη δυτική ακτή και κατεβαίνουν Σαν Ντιέγκο. Ακολούθως θα στραφούν και πάλι ανατολικά προς το Τέξας.

Ο Sushil, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ μεγαλύτερου ταξιδιού με μοτοποδήλατο, ταξιδεύει με ένα ποδήλατο παντός εδάφους για μεταφορά εμπορευμάτων στο οποίο έχει προσαρμοστεί κινητήρας. Στο πίσω μέρος του ποδηλάτου έχουν τοποθετηθεί δύο φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία τις ηλιόλουστες μέρες του επιτρέπουν να διανύει 56 με 64 χιλιόμετρα από τα περίπου 112 χιλιόμετρα που συνήθως διανύουν μέσα σε μια μέρα. Όταν έχει συννεφιά, τα οφέλη είναι μικρότερα, και τις βροχερές μέρες τα πάνελ απλά προσθέτουν βάρος στο ποδήλατό του, όπως εξομολογείται ο Sushil. Από την πλευρά του, ο Luis ταξιδεύει με κανονικό μοτοποδήλατο και με αυτόν τον τρόπο οι δυο τους έχουν τη δυνατότητα να αναλύουν τη διαφορά με τους ηλιακούς συλλέκτες

«Είναι επείγουσα η ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή με το να στραφούμε προς έναν βιώσιμο τρόπο διαβίωσης και το πρότζεκτ SunPedal Ride είναι μια προσπάθεια να εμπνευστεί ο κόσμος για να αλλάξει ο καθένας το προσωπικό του λαϊφστάιλ και να υιοθετήσει ένα πιο βιώσιμο» τονίζει ο Sushil Reddy.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News