Κόσμος

Στην τεχνολογία επενδύουν οι εταιρίες ενέργειας

Το 86% των CEOs στην ενέργεια βλέπουν την επέλαση της τεχνολογίας περισσότερο ως ευκαιρία παρά ως απειλή

Το μέλλον για την ενέργεια περνάει μέσα από τα ψηφιακά περιβάλλοντα, όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη του κλάδου. Η τεχνολογία θα παίξει καθολικό ρόλο αναφορικά με την επόμενη μέρα σχετικά με την εξασφάλιση της μακροχρόνιας ανάπτυξης.

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των CEOs της ενεργειακής αγοράς σχεδιάζει αύξηση των επενδύσεων σε καινοτόμες τεχνολογίες.

Αναλυτικότερα, το 86% των CEOs στην ενέργεια βλέπουν την επέλαση της τεχνολογίας περισσότερο ως ευκαιρία παρά ως απειλή, γεγονός που αναδύει μια ισχυρή αίσθηση αισιοδοξίας στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομία και ειδικότερα, σε ότι έχει να κάνει με  τις μελλοντικές επιπτώσεις των νέων τεχνολογιών.

Αυτή είναι η εικόνα που δίνει η CEO Outlook της KPMG με την έρευνα της, βάσει τις επιχειρηματικές τάσεις του 2021. Ειδικότερα, η έκθεση για το 2021 δείχνει μεγάλη αύξηση του αριθμού των CEOs του κλάδου της ενέργειας, που ορίζουν τον περιβαλλοντικό κίνδυνο ως την μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξη.

Περίπου το ένα τρίτο των CEOs σημειώνει ότι η πρόσληψη και η διατήρηση των εργαζομένων αποτελεί την κορυφαία λειτουργική προτεραιότητα. Πιο συγκεκριμένα, ο “πόλεμος των ταλέντων” βρίσκεται στο προσκήνιο για τους CEOs της ενέργειας, ως η κεντρική προτεραιότητα, με το 29% των οποίων να επισημαίνει την προσέλκυση και διατήρηση του ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού ως το θεμέλιο, επί του οποίου θα βασιστεί τα επόμενα τρία χρόνια, η επίτευξη των στόχων ανάπτυξης της ενεργειακής αγοράς.

Περιζήτητα τα ταλέντα

Το 86% των επικεφαλής του κλάδου ενέργειας σχεδιάζουν τη αύξηση του αριθμού απασχολουμένων κατά την παρούσα περίοδο, γεγονός που έχει δώσει μια μεγάλη ώθηση στις προσλήψεις. Την ίδια ώρα, πάνω από το 1/4 των CEOs θεωρούν ότι το μεγαλύτερο όφελος για έναν οργανισμό με ποικιλομορφία και χωρίς αποκλεισμούς είναι η ικανότητα προσέλκυσης ταλέντων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τόσο η Gen Z όσο και οι millenials – ηλικιακές ομάδες που έχουν και το μεγαλύτερο ποσοστό ανταπόκρισης σε αυτήν την κατηγορία. 

Συνεργασίες με startups

Ένας άλλος τομέας που συγκεντρώνει την προσοχή του κλάδου είναι η συνεργασία των μεγάλων εταιριών με νεοφυείς startups, με περισσότερους από τους μισούς CEOs, 59%, να σχεδιάζουν ανάλογες επαφές προς ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών.

Ταυτόχρονα, πάνω από το ένα τρίτο, 37%, των ηγετικών στελεχών του κλάδου αναζητούν συνεργασίες με καινοτόμες startup εταιρείες, αναφορικά με τους τομείς του FinTech, InsurTech ή HealthTech.

Παράλληλα το 50% των CEOs εξετάζουν τη προοπτική δημιουργίας των δικών τους προγραμμάτων επιτάχυνσης και θερμοκοιτίδων. Επιπροσθέτως, ως περιγράφει η έρευνα της KPMG, η διάθεση για στρατηγικές δραστηριότητες στην αγορά και επενδύσεις σε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης παραμένει σταθερή.

Σε ένα ποσοστό της τάξης του 26%, οι CEOs του κλάδου επισημαίνουν ότι οι Εξαγορές & Συγχωνεύσεις θα ενταχθούν στους στρατηγικούς στόχους τους τα επόμενα τρία χρόνια.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από το ένα τρίτο, 31%, των CEOs επενδύουν στην διεύρυνση στρατηγικών συμμαχιών με τρίτους.

Ολοκληρώνοντας, το ένα τέταρτο, 25%, των CEOs του κλάδου ερευνά εναλλακτικές στρατηγικές οργανικής ανάπτυξης, όπως η καινοτομία, η Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D), οι κεφαλαιουχικές επενδύσεις, η ανάπτυξη νέων προϊόντων και οι προσλήψεις.

(φωτογραφία pixabay)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια