Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές: Ανοδική τροχιά στις πωλήσεις

Κόσμος
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές: Ανοδική τροχιά στις πωλήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοδικές τάσεις και το 3ο τρίμηνο του 2021, εμφανίζει η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), παρά τις χαμηλότερες καταναλωτικές δαπάνες και τα προβλήματα σε επίπεδο εξαρτημάτων. 

Οι πωλήσεις PCs στην περιοχή της ΕΜΕΑ αυξήθηκαν κατά 12,7% το 3ο τρίμηνο του 2021, φθάνοντας συνολικά τα 24,4 εκατ. μονάδες. 

Η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών της Δυτικής Ευρώπης, σημείωσε σταθερή ανάπτυξη 15,8% ετησίως σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC.

Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές σημείωσαν άνοδο 21,8% ετησίως, ξεπερνώντας τους φορητούς υπολογιστές (+13,1%) για πρώτη φορά εδώ και έξι τρίμηνα. 

Οι πωλήσεις συσκευών για προσωπική χρήση στη Δυτική Ευρώπη, σημείωσαν την πρώτη τους πτώση εδώ και έξι τρίμηνα, σημειώνοντας μικρή μείωση κατά 0,2% σε ετήσια βάση.

Τόσο οι επιτραπέζιοι, όσο και οι φορητοί υπολογιστές, είχαν επίπεδη απόδοση (+0,0% ετησίως και -0,3% ετησίως αντίστοιχα).

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών για επαγγελματική χρήση κατέγραψαν σημαντική ανάπτυξη 30,6% σε ετήσια βάση, λόγω της αύξησης των επιτραπέζιων υπολογιστών κατά 41,6% σε ετήσια βάση.

Πρόκειται για μια σημαντική ανάκαμψη μετά από έξι συνεχή τρίμηνα πτώσης.

Επιπλέον, οι πωλήσεις notebooks επίσης αυξήθηκαν κατά 25,8% σε ετήσια βάση.

Οι πέντε πιο ισχυροί παίκτες 

Το συνολικό μερίδιο αγοράς των πέντε κορυφαίων προμηθευτών υποχώρησε το 3ο τρίμηνο του 2021: οι πέντε πιο ισχυροί παίκτες της αγοράς αντιπροσώπευαν το 77,4% του συνολικού όγκου των πωλήσεων, σημειώνοντας πτώση από 80,4% το 2ο τρίμηνο του 2021.

Η HP Inc. κατέκτησε την πρώτη θέση της αγοράς PC στην ΕΜΕΑ, με μερίδιο 24,9% (+0,5% μονάδες σε ετήσια βάση). Η Lenovo (συμπεριλαμβανομένης της Fujitsu) έπεσε στη δεύτερη θέση, με μερίδιο αγοράς 22,8% (+0,1% μονάδες σε ετήσια βάση). Η εταιρεία έχασε την πρώτη θέση παρά τη διψήφια ανάπτυξη τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές (+17,3% ετησίως), όσο και σε φορητούς υπολογιστές (+10,6% σε ετήσια βάση).

Η Dell Technologies κατέλαβε την τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 13,5% (+2,9% μονάδες σε ετήσια βάση).

Η ισχυρή εμπορική ανάπτυξη (54,2% ετησίως) αντιστάθμισε την πτώση των συσκευών για προσωπική χρήση (-12,8% ετησίως).Η ASUS ανέβηκε στην τέταρτη θέση, με μερίδιο αγοράς 8,2% (-1,0% μονάδες σε ετήσια βάση), ενώ ο όμιλος Acer έπεσε στην πέμπτη θέση με μερίδιο αγοράς 8,1% (-1,4% μονάδες σε ετήσια βάση).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News