Παλαιστίνη: Νεκρός 13χρονος από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων

Κόσμος
Παλαιστίνη: Νεκρός 13χρονος από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μοχάμεντ Ντάαντας, ηλικίας 13 ετών, τραυματίστηκε από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα

Την ζωή του έχασε σήμερα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, ένας έφηβος Παλαιστίνιος από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο πλαίσιο μιας διαδήλωσης στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπως  ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο Μοχάμεντ Ντάαντας, ηλικίας 13 ετών, τραυματίστηκε από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στο χωριό Ντέιρ αλ Χατάμπ, κοντά στη Ναμπλούς, ανέφερε το υπουργείο στο Γαλλικό Πρακτορείο. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με καρδιακή ανακοπή και οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε ερώτηση του AFP, ο ισραηλινός στρατός δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά.

Συγκεντρώσεις λαμβάνουν χώρα στη Δυτική Όχθη κάθε Παρασκευή με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για την επέκταση των ισραηλινών οικισμών, που θεωρούνται παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου.

Δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες που έριξαν οι ισραηλινές δυνάμεις στην Μπεϊτά, κατά τη διάρκεια μίας εκ των κινητοποιήσεων αυτών, όπως μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία: unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News