Βατικανό: Επίσημη επίσκεψη του πάπα σε Κύπρο και Ελλάδα στις αρχές Δεκέμβρη

Ελλάδα
Βατικανό: Επίσημη επίσκεψη του πάπα σε Κύπρο και Ελλάδα στις αρχές Δεκέμβρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο πάπας θα μεταβεί στην Κύπρο από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου και θα επισκεφθεί τη Λευκωσία, και την Ελλάδα από τις 4 ως τις 6 Δεκεμβρίου, όπου θα μεταβεί στην Αθήνα και στο νησί της Λέσβου»

Με σημερινή του επίσημη ανακοίνωση το Βατικανό γνωστοποίησε την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου σε Κύπρο και Ελλάδα, από τις 2 έως τις 6 Δεκεμβρίου.

Η εν λόγω επίσκεψη θα αποτελέσει την 35η του Αργεντίνου πάπα στο εξωτερικό από το 2013, έτος εκλογής του στο θρόνο της Καθολικής Εκκλησίας.  

Μεγάλης συμβολικής σημασίας θα είναι η επιστροφή του πάπα Φραγκίσκου στην Λέσβο, μετά από πέντε χρόνια, με τον ίδιο να αναγνωρίζει την εμβληματικότητα του ελληνικού νησιού λόγω του ρόλου που έπαιξε κατά την μεταναστευτική κρίση. Η Καθολική Αρχιεπισκοπή έχει ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες στην Λέσβο ώστε να γίνει δεκτός ο ποντίφικας με όλες τις αρμόζουσες τιμές.

Στην ανακοίνωση του ο Ματέο Μπρούνι, εκπρόσωπος του πάπα δήλωσε:

«Ο πάπας θα μεταβεί στην Κύπρο από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου και θα επισκεφθεί τη Λευκωσία, και την Ελλάδα από τις 4 ως τις 6 Δεκεμβρίου, όπου θα μεταβεί στην Αθήνα και στο νησί της Λέσβου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News