Κόσμος

Κύπρος- Eurostat: Πτωτική η πορεία της ανεργίας

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, αναμένεται η μείωση των ποσοστών της ανεργίας και κατά τους εναπομείναντες μήνες του 2021

Με σημερινή της ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), γνωστοποίησε ότι το ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο, τον Σεπτέμβριο του 2021 μειώθηκε στο 3,6% σε σχέση με 9,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2020, συνεχίζοντας έτσι τη σημαντική πτωτική πορεία που άρχισε από τον Ιούλιο του 2021, αναφέρει ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο τρίτος διαδοχικά μήνας που η Κύπρος καταγράφει ποσοστό ανεργίας που αντιστοιχεί σε ποσοστό πλήρους απασχόλησης.

Το ποσοστό αυτό είναι κατά πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο της Ευρωζώνης και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο χαμηλά ανάμεσα στα κράτη μέλη, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία ενδεικτικά αναφέρεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας της Ευρωζώνης ανήλθε στο 7,4% το Σεπτέμβριο του 2021, σε σύγκριση με 8,6% τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία εισήλθε οριστικά σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας θετικών οικονομικών προοπτικών, μέσω της μεγάλης βελτίωσης που επιτεύχθηκε στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, αναμένεται η συνέχιση της πτωτικής πορείας της ανεργίας και κατά τους εναπομείναντες μήνες του 2021 και αυτό επιβεβαιώνει ότι τα έγκαιρα και στοχευμένα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ήταν αποτελεσματικά, συγκρατώντας την ανεργία σε χαμηλά επίπεδα, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια