Νιγηρία: Τουλάχιστον 20 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτηρίου στο Λάγκος

Κόσμος
Νιγηρία: Τουλάχιστον 20 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτηρίου στο Λάγκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τουλάχιστον 20 ανήλθαν οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου στο Λάγκος, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση του κτηρίου. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα χθες, Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου, στο Λάγκος της Νιγηρίας.

Σε τουλάχιστον 20 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση χθες ενός υπό κατασκευή ουρανοξύστη στο Λάγκος, την οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας, ανέφεραν σε νεότερο τους απολογισμό οι υπηρεσίες διάσωσης, που συνεχίζουν μετά από πάνω από 24 ώρες να αναζητούν επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα.

Συνολικά, εννέα άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα συντρίμμια του 21όροφου κτηρίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιμπραήμ Φαρίνλογε, ένας αξιωματούχος της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (Nema).

«Ανασύραμε άλλα πέντε πτώματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 20. Εννέα άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί» από τα συντρίμμια, είπε ο αξιωματούχος. Προηγούμενος απολογισμός ανέφερε 15 νεκρούς.

Την ίδια ώρα, τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνες στα χαλάσματα του κτιρίου για τον εντοπισμό επιζώντων.

Οι υπηρεσίες διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων χρησιμοποίησαν εκσκαφείς για να απομακρύνουν όγκους από τσιμέντο από το σημείο, στη συνοικία Ικόγι, αφότου καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το Λάγκος κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι έρευνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News