Σακελλαροπούλου: Στο πλευρό της Σεβρίας για την ένταξη της στην ΕΕ

Κόσμος
Σακελλαροπούλου: Στο πλευρό της Σεβρίας για την ένταξη της στην ΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Σέρβο υπουργό Εξωτερικών για την πολύτιμη στήριξη της χώρας του στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών το περασμένο καλοκαίρι

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε συνάντηση που είχε με τον  υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς, στο Προεδρικό Μέγαρο, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει προσπάθειες προς ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας, σημειώνοντας επίσης ότι θα τύχει θερμής υποστήριξης η ενταξιακής πορεία της Σερβίας στην ΕΕ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών και οι δυνατότητες διεύρυνσής τους.

Παράλληλα, η κυρία Σακελλαροπούλου επανέλαβε πως η χώρα μας υποστηρίζει σθεναρά την ενταξιακή πορεία της Σερβίας και υπενθύμισε ότι η διεύρυνση της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια είναι στρατηγικός στόχος, μια πάγια θέση που έχει ήδη εκφραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης το 2003.

Ολοκληρώνοντας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Σελάκοβιτς για την πολύτιμη στήριξη της χώρας του στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών το περασμένο καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News