G20: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν – «Πολύ θετικό το κλίμα»

Κόσμος
G20: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν – «Πολύ θετικό το κλίμα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δύο τους συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μηχανισμού για τη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχαν στη Ρώμη, στο περιθώριο της συνόδου της G20, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με έναν ανώτερο τούρκο αξιωματούχο, η συνάντηση των δύο ηγετών διεξήχθη σε «πολύ θετικό κλίμα» και σύμφωνα με τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης οι δύο τους συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μηχανισμού για τη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων.

Οι Ερντογάν και Μπάιντεν συμφώνησαν να αυξηθούν οι εμπορικές συναλλαγές

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν,συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις τους.

Τουρκικές πηγές επισήμαναν ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αυξηθούν οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ τους, ενώ συζήτησαν και για το πεδίο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, εκφράστηκε ικανοποίηση για τα αμοιβαία βήματα που πραγματοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι ηγέτες του G20 στην Φοντάνα Ντι Τρέβι

Σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 9 ώρα Ιταλίας οι ηγέτες της G20 μετέβησαν στο γνωστό σιντριβάνι Φοντάνα Ντι Τρέβι της Ρώμης, μέσα στο οποίο έριξαν ένα ευρώ.

Σύμφωνα με την παράδοση, με τον τρόπο αυτό θα τους δοθεί η ευκαιρία να μπορέσουν να ξαναεπισκεφθούν την Αιώνια Πόλη.

Έριξαν στο σιντριβάνι ένα «ιταλικό ευρώ», με ανάγλυφο τον «άνθρωπο του Βιτρούβιου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Αργότερα στις 10.10 τοπική ώρα, άρχισε η διμερής συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News