Κόσμος

ΗΠΑ-ΕΕ: Αναμένεται η συμφωνία για την κατάργηση των δασμών στον χάλυβα και στο αλουμίνιο

Αναμένεται εντός του σαββατοκύριακου να ανακοινώσουν την κατάληξη της συμφωνίας αναφορικά με την μακροχρόνια διαφωνία τους όσον αφορά τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται ότι θα ανακοινώσουν εντός του Σαββατοκύριακου, ενδεχομένως και σήμερα, ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την επίλυση της μακροχρόνιας διαφωνίας τους όσον αφορά τους δασμούς που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στον χάλυβα και το αλουμίνιο, ανέφεραν πέντε πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Οι δύο από τις πηγές αυτές είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας είναι στο στάδιο της οριστικοποίησης. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν στο μέλλον να εξάγουν χωρίς δασμούς 3,3 εκατομμύρια τόνους χάλυβα ετησίως στις ΗΠΑ, με βάση ένα σύστημα ποσοστώσεων.

Δασμοί θα επιβάλλονται εφόσον ξεπεραστεί αυτό το όριο. Ορισμένα προϊόντα χάλυβα είχαν ήδη εξαιρεθεί από τους αμερικανικούς δασμούς κατά το περασμένο έτος.

Φωτογραφία: UNSPLASH

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News