Πορτογαλία: Κορυφαία παραγωγός ποδηλάτων σε όλη την Ευρώπη

Κόσμος
Πορτογαλία: Κορυφαία παραγωγός ποδηλάτων σε όλη την Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, σύμφωνα με την Eurostat, το 2020 κατασκεύασε πάνω από 2,5 εκατ. ποδήλατα, πολλά από αυτά εξήχθησαν σε άλλες χώρες κυρίως της Ευρωπαϊκής Ηπείρου

Η πρωταθλήτρια χώρα στη κατασκευή και παραγωγή είτε παραδοσιακών είτε ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι αναμφισβήτητα η Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου το 2020 κατασκεύασε πάνω από 2,5 εκατ. ποδήλατα, πολλά από αυτά εξήχθησαν σε άλλες χώρες κυρίως της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Στο παγκόσμιο χάρτη, αναφορικά με τις χώρες που κατασκευάζουν τον μεγαλύτερο αριθμό ποδηλάτων, βρίσκονται μετά την Πορτογαλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Πολωνία και η Ολλανδία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μία εταιρεία στη Πορτογαλία όπου εκπρόσωπος της παρουσιάζει τα οικονομικά στοιχεία για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια. Ειδικότερα αναφέρει ότι το ο κύκλος εργασιών για το 2018 έφτασε τα εκατ. ευρώ ενώ το 2019 έκανε ένα τεράστιο άλμα αγγίζοντας τα 50 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τις χρονιές του 2020 και 2021 οι πωλήσεις μειώθηκαν ραγδαία λόγω του κύματος της πανδημίας ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το 2023 η κατάσταση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως με τους 8.000 εργαζόμενους να «ατενίζουν» το εργασιακό μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News