Κόσμος

Κορονοϊός-Φιλιππίνες: Ημερήσιο ρεκόρ 423 θανάτων έπειτα από αναταξινόμηση των δεδομένων

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε 423 θανάτους, ξεπερνώντας έτσι τους 401 νεκρούς που είχαν αναφερθεί στις 9 Απριλίου

Οι Φιλιππίνες κατέγραψαν σήμερα τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό θανάτων από επιπλοκές της COVID-19, κυρίως εξαιτίας της αναταξινόμησης προηγούμενων αναφορών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε 423 θανάτους, ξεπερνώντας έτσι τους 401 νεκρούς που είχαν αναφερθεί στις 9 Απριλίου.

Ωστόσο, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι 373 περιπτώσεις οι οποίες είχαν προηγουμένως καταγραφεί ως κρούσματα που ανέρρωσαν, αναταξινομήθηκαν και προστέθηκαν σήμερα στη λίστα των νεκρών.

Με σχεδόν 2,8 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και 43.044 θανάτους οι Φιλιππίνες είναι δεύτερες, μετά την Ινδονησία, σε υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και νεκρών από covid μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ωστόσο, η χώρα σταδιακά χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα ώστε να ανοίξει περαιτέρω την οικονομία της καθώς ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, κατά μέσο όρο, έφθασε τον Οκτώβριο τα 7.700 από την κορύφωση των σχεδόν 18.600 ημερησίως που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Μέχρι στιγμής στη χώρα αυτή τον 110 εκατομμυρίων κατοίκων πλήρως εμβολιασμένοι είναι τα 26,8 εκατομμύρια.

Φωτογραφία: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια