Κόσμος

ΟΗΕ: Δεινόσαυρος προειδοποιεί για την κλιματική αλλαγή - «Μην εξαφανιστείτε και εσείς»

Πρόκειται για ένα ευφάνταστη βίντεο που δημιούργησε ο ΟΗΕ για να αφυπνίσει τους ηγέτες και να προειδοποιήσει τον κόσμο για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής

Με μια ευφάνταστη καμπάνια, ο ΟΗΕ καλεί τους ηγέτες που θα παραβρεθούν στη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στην Γλασκόβη, να αναλάβουν άμεσα δράση.

Πρωταγωνιστεί ένας… δεινόσαυρος και προειδοποιεί ότι το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί, αν δεν προστατευθεί ο πλανήτης.

Ο δεινόσαυρος «Φράνκι» εισβάλλει μέσα στην γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με άγριες διαθέσεις και στην αίθουσα επικρατεί πανικός μέχρι που στέκεται μπροστά στο μικρόφωνο.

Στο βίντεο ο δεινόσαυρος μιλά εκτενώς στους ανθρώπους για την ανάγκη να προστατεύσουν τον πλανήτη που αποτελεί το κοινό τος σπίτι.

«Ακούστε άνθρωποι. Ξέρω ένα-δυο πράγματα για την εξαφάνιση και αφήστε με να σας πω, και πιστεύετε ότι αυτό θα είναι προφανές, το να εξαφανιστείς είναι κακό. Και να οδηγείτε εαυτόν στην εξαφάνιση; Στα 70 εκατ. χρόνια, αυτό είναι το πιο γελοίο που έχω ακούσει. Τουλάχιστον εμείς είχαμε έναν αστεροειδή, εσείς τι δικαιολογία έχετε;», αναφέρει ο Φράνκι προσθέτοντας «Αφήστε με να είμαι αληθινός για ένα λεπτό. Έχετε μια τεράστια ευκαιρία αυτή τη στιγμή. Αν ξαναχτίσετε τις οικονομίες σας και ανακάμψετε από αυτήν την πανδημία, αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της ανθρωπότητας. Εδώ είναι η τρελή ιδέα μου: μην επιλέγετε την εξαφάνιση. Σώστε το είδος σας πριν να είναι πολύ αργά. Είναι καιρός εσείς οι άνθρωποι να σταματήσετε να ψάχνετε δικαιολογίες και να αντιμετωπίσετε την αλλαγή».

Στο τέλος της ομιλίας του οι σύνεδροι του συμβουλίου ασφαλείας τον χειροκροτούν όρθιοι.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν οι «μεγάλοι» του πλανήτη μιλήσουν για την προστασία του περιβάλλοντος, έκθεση της παγκόσμιας τράπεζας αναφέρει πως η κλιματική αλλαγή θα αναγκάσει δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους της ανατολικής Αφρικής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις επόμενες 3 δεκαετίες. Ακόμα και αν δρομολογηθούν σχέδια για την μείωση των επιπτώσεων της στην περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια