Κορωνοϊός - Εμβόλιο Pfizer: Πράσινο φως από FDA για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών

Κόσμος
Κορωνοϊός - Εμβόλιο Pfizer: Πράσινο φως από FDA για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 για χρήση σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών

O αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) ενέκρινε την χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της νόσου Covid-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η απόφαση του FDA καθιστά το εμβόλιο αυτό το πρώτο κατά της Covid-19 που εγκρίνεται για χρήση σε μικρά παιδιά στις ΗΠΑ.

Η έγκριση καθιστά το εμβόλιο Pfizer/ BioNTech διαθέσιμο σε 28 εκατομμύρια παιδιά - πολλά από τα οποία επιστρέφουν στο σχολείο σε δια ζώσης διδασκαλία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η έγκριση από τον FDA έρχεται τρεις μέρες αφότου μια επιτροπή ειδικών συμβούλων του Οργανισμού ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της χρήσης του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για αυτή την ηλιακή ομάδα.

Xρονοδιάγραμμα δύο μηνών όσον αφορά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά 5-11 ετών έχει θέσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, σύμφωνα με την Εκτελεστική Διευθύντρια του ΕΜΑ, Έμερ Κουκ: «Έχουμε ήδη προχωρήσει σε σύσταση για τους εφήβους και για τα δύο mRna εμβόλια» επισήμανε η επικεφαλής του ΕΜΑ και πρόσθεσε: «Μόλις λάβαμε αίτηση για τις ηλικίες 5-11 ετών για το Comirnaty (Pfizer). Ξεκινήσαμε τον έλεγχο στις 18 Οκτωβρίου, βάζουμε ένα χρονοδιάγραμμα δύο μηνών» προσέθεσε και ανέφερε ότι αναμένονται «επιπλέον πληροφορίες τον Νοέμβριο και αυτό θα βοηθήσει την Επιτροπή να καταλήξει γι’αυτή την ηλιακή ομάδα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News