Λονδίνο: Διαδήλωση κατά της χρηματοδότησης της εξόρυξης ορυκτών καυσίμων

Κόσμος
Λονδίνο: Διαδήλωση κατά της χρηματοδότησης της εξόρυξης ορυκτών καυσίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θορυβώδης κινητοποίηση στο Λονδίνο, με την συμμετοχή της έφηβης ακτιβίστριας για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ η οποία ένωσε τη φωνή της με τους διαδηλωτές

Έξω από τα γραφεία της τράπεζας Standard Chartered στο Λονδίνο,  μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με τους πολίτες να ζητούν με «μία φωνή» από τους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς να σταματήσουν τη χρηματοδότηση της εξόρυξης ορυκτών καυσίμων.

Η Τούνμπεργκ εμφανίστηκε για λίγα λεπτά στους δρόμους του Σίτι, της οικονομικής καρδιάς της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου στεγάζονται κάποιες από τις μεγαλύτερες τράπεζες και εταιρείες του κόσμου.

Ένα από τα πλακάτ που κρατούσαν οι μερικές δεκάδες διαδηλωτές έγραφε «Αφήστε τα (σ.σ. τα ορυκτά καύσιμα) στο έδαφος» και ένα άλλο «Μπορείτε να ανασάνετε χρήματα;»

Η 18χρονη Τούνμπεργκ αναμένεται να συμμετάσχει και σε διαδηλώσεις στη Γλασκώβη, όπου οι ηγέτες θα συγκεντρωθούν από την Κυριακή για τη σύνοδο COP26 του ΟΗΕ για το κλίμα, με την ελπίδα ότι θα επιτύχουν μια συμφωνία για να ανακόψουν την αύξηση της θερμοκρασίας.

Περιστοιχισμένη από κάμερες και φωτορεπόρτερ, η Τούνμπεργκ στάθηκε για λίγο δίπλα σε άλλους νεαρούς διαδηλωτές που κρατούσαν ένα πλακάτ με το σύνθημα «Μην χρηματοδοτείτε το κλιματικό χάος» και στη συνέχεια αποχώρησε. Πρόσφατα, η νεαρή Σουηδέζα κατηγόρησε τους πολιτικούς ότι επί 30 χρόνια λένε μόνο λόγια αντί να κάνουν πράξεις για να αντιμετωπιστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Διαδηλώσεις αναμένεται να γίνουν επίσης στη Νέα Υόρκη, τη Φραγκφούρτη και άλλες πόλεις, με τους συμμετέχοντες να καλούν τους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς να σταματήσουν να χρηματοδοτούν την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News