Κόσμος

Σουδάν: Η Παγκόσμια τράπεζα αναστέλλει την οικονομική βοήθεια

Παράλληλα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ήδη πως ανέστειλαν οικονομική βοήθεια 700 εκατ. δολαρίων προς το Σουδάν, ενώ εξετάζεται η επιβολή κυρώσεων

Αναστέλλει τη καταβολή βοήθειας στο Σουδάν η Παγκόσμια Τράπεζα, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τη μεταβατική κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μαλπάς δηλώνει ανήσυχος όσων αφορά τα δρώμενα στο Σουδάν, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ανησυχώ πολύ για τα πρόσφατα γεγονότα στο Σουδάν και φοβάμαι τον δραματικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν στην κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας»

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ήδη πως ανέστειλε οικονομική βοήθεια 700 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Σουδάν, ενώ εξετάζεται η επιβολή κυρώσεων.

Από την πλευρά του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε γνωστό πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Σουδάν. Ωστόσο, μια εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως θα ήταν «πρόωρο» να γίνουν σχόλια για τις «επιπτώσεις» που θα έχει το στρατιωτικό πραξικόπημα στις σχέσεις του Σουδάν με τον χρηματοπιστωτικό θεσμό της Ουάσινγκτον.

Οι δύο θεσμοί ανέστειλαν τη συνεργασία του με τη Μιανμάρ μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου και με το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τη 15η Αυγούστου.

(Πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια